Raketiga näkku saanu viidi otse operatsioonilauale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooletult lastud ilutulestik vigastab igal aastavahetusel inimesi. Foto ei ole sündmusega seotud.
Hooletult lastud ilutulestik vigastab igal aastavahetusel inimesi. Foto ei ole sündmusega seotud. Foto: Kristjan Teedema

Lisaks arvukatele kergematele ilutulestikust tingitud vigastustele, mis meedikuid uusaastaööl rakkes hoidsid, tuli ühe Põlvast pärit patsiendi jaoks kutsuda operatsiooniks kokku parimad Tartu silmaarstid.

Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kuido Nõmme sõnul ei toodudki patsienti kliiniumi peamajja, vaid viidi hoopis Kuperjanovi tänavale silmakliinikusse. Patsienti opereeriti kohe uusaastaööl.

Lisaks ühele raskemale juhtumile vajas ilutulestikust tingitud käte- ja näopõletuste tohterdamist veel päris mitu inimest. Nende vigastused polnud õnneks ohtlikud.

Muus osas möödus erakorralise meditsiini osakonna aastavahetus tavapärases rütmis, kinnitas Nõmm. Sulailm tegi teed-tänavad libedaks, mistõttu andsid tooni erinevad luumurrud ja liigesenihestused. Aidata tuli palju ka alkoholi tarvitanud patsiente. Kel lõi alkoholi mõjul välja mõni terviseviga, kes kukkus või sattus kaklusse, loetles Nõmm.

Aasta viimasel päeval vajas erakorralist meditsiiniabi Tartus 117 inimest, mis ei ületa osakonna tavalist töötempot: 100 – 120 patsienti ööpäevas. Uusaastaööst kuni 2. jaanuarini teenindati 124 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles