Oreliviled avavad ukse uude maailma

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsert ja plaat
• Ansambel Jäääär annab Tartu Jaani kirikus 30. detsembril kl 19 kontserdi «Jääorel», mis kestab umbes tund ja 15 minutit.
• Samanimelise CD (pildil) salvestas Jäääär tänavu märtsis Tallinnas Rootsi-Mihkli kirikus.
Kontsert ja plaat • Ansambel Jäääär annab Tartu Jaani kirikus 30. detsembril kl 19 kontserdi «Jääorel», mis kestab umbes tund ja 15 minutit. • Samanimelise CD (pildil) salvestas Jäääär tänavu märtsis Tallinnas Rootsi-Mihkli kirikus. Foto: Repro

Täna Pärnus Eliisabeti kirikus ja aasta eelviimasel õhtul Tartus Jaani kirikus tuleb kuulajate ette ansambel Jäääär. Kuid mitte tavapärase nelikuna. Lisaks kitarristidele annavad oma osa romantilistesse helipiltidesse organist Ulla Krigul ning viiuldaja ja tšellist Ann Kuut.

Seesama kooslus on jäädvustanud oma loomingut plaadile «Jääorel», mis ilmus tänavu kevadel.

Jääääre väga tuntud lugudele nüüdsel tosina looga plaadil lisavad oreli ja poognaga keelpillide helid värskust ja igavikulisust. Niisugused lood on näiteks Jaak Tuksami ja Jaan Kaplinski «Mu meel unus mägede taha» ning inBoili «Ketikoer».

Mõni lugu on värske seepärast, et on salvestisena täiesti uus, nagu näiteks Tõnu Timmi ja Üllar Saaremäe «Jäähääl» ning Teet Vellingu instrumentaal «Sagadi süit».

Eriti viimati nimetatud loos ilmneb selgesti ühe omaette kõlava ja mitme üheskoos mängiva vile erinevus. Kui Vellingu iiri vilele lisanduvad Kriguli oreliviled, avaneb kuulamisel justkui uks uude avarasse maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles