«Pekipõletajad» jooksid ja kõndisid Otepäält Tartusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää-Tartu kõndimis- ja jooksuüritusel osales tänavu 163 inimest, kellest finišisse jõudis 150.
Otepää-Tartu kõndimis- ja jooksuüritusel osales tänavu 163 inimest, kellest finišisse jõudis 150. Foto: Malle Elvet

Et jõululauas sisse söödud liigsed kalorid vöö vahele punnitama ei jääks, korraldab Trismile klubi juba neljandat aastat Otepäält Tartusse kulgeva jooksu- ja käimisürituse «Pekist priiks».

Eilse ürituse märksõnaks oli kindlasti libedus, kinnitas korraldaja Margus Püvi. «Parema meelega oleks selle maa läbinud uiskudel.»

Distants kulges suuresti külavaheteedel. Maanteed mööda liiguti pikemalt üksnes stardis. «Pekipõletamise» põhimõte seisneb selles, et osalejad liiguvad vaheldumisi viis minutit kõndides ja sama palju joostes. Spordisõpru juhendavad tempomeistrid.

«Jõulud on niikuinii tühi lakkevaatamise aeg,» põhjendas Püvi ürituse korraldamisaega. Esmakordselt võtsid teekonna talvepealinnast Emajõelinna ette üksnes triatleet Püvi ja tipprattur Allan Oras ning seda juba kaheksa aastat tagasi. Tasapisi on sündmus muutunud üha populaarsemaks ning neli aastat on see ametlikult klubi kalendris.

Mullu läbisid spordisõbrad 50,2 kilomeetrit ning lõpetajaid oli toona 90 ringis. Tänavu kujunes distantsiks 44,6 kilomeetrit ning lõpetajaid kogunes 150. Üritusele pani end kirja 163 spordisõpra.

Et osalejaskonda kuulus väga erineva füüsilise vormiga inimesi, jõuti Tartusse kolmes erinevas grupis. Tippsportlased ees ning esmakordselt nii pika maa ette võtnud hulk maad tagapool.

Püvi kinnitusel on teekond olnud igal aastal pisut erinev, jälgitud on üksnes seda, et spordisõbrad saaksid liikuda minimaalselt viis tundi. Selle aja sisse mahtus tänavu ka söögipaus Luke mõisapargis.

Et üritus läks sel korral korraldajate arvates natuke liiga suureks, on plaanis tulevaks aastaks piirata osalejate arvu 150ga. «Tahame, et see oleks mõnus kodune üritus, mitte liiga suur,» lisas Püvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles