Pühade ajal ilmnesid küttekollete nõrgad kohad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raskemaid tuleõnnetusi pühade ajal Tartumaal ei juhtunud. Küll aga tekitasid rikkis küttesüsteemid mitu väiksemat põlengut.

Lõuna päästekeskuse teatel kutsuti tuletõrjujad 25. detsembril kella 1.42 ajal Tartusse Väike-Tähe tänavale, kus ühes majas oli tuba suitsu täis. Päästjate saabudes selgus, et kütmisel oli ahi suitsu sisse ajanud. Ühes korteris viibinud vanema mehe terviseseisundit kontrollis kiirabi.

Sama öö ei jõudnud veel päris lõppeda, kui kella 6.24 paiku teatati tulekahjust Haaslava vallas Ignase külas. Päästjate saabudes põles korrusmaja esimese korruse korteri lagi ning teise korruse korter oli suitsu täis. Tules hävis esimese korruse köögi lagi, teise korruse korter sai suitsu- ja tahmakahjustusi. Esialgse info kohaselt põhjustas tulekahju järelevalveta jäetud küdev pliit. Inimesed kannatada ei saanud.

25. detsembril kell 21.30 teatati põlengust Elva linnas Kadaka tänavas. Päästjate kohale saabudes selgus, et tegemist on tahmapõlenguga korstnas. Päästjad kustutasid põlengu ja tuulutasid ruumid.

Teisel jõulupühal, 26. detsembril kell 5.43 teatati häirekeskusele põlengust Vara vallas Koosa külas. Sündmuskohal selgus, et elumajas korstnajala tagant hõõgus sein poole ruutmeetri ulatuses. Päästjad avasid tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks vaheseina konstruktsioone. Inimesed põlengus kannatada ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles