Ühikas modellijahil

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Neil piltidel demonstreerib modell Toomas Aro 24-aastase mehena Tartu teenindusmajas juuksurite võistlustöid. On aasta 1976.

Vasakul pildil näitab Toomas Aro vabasoengut ja paremal klassikalist soengut. Tööde autor on Helga Zupson, kes oli sel ajal Tartu üks kõvemaid juuksureid, aga saatuse tahtel jäi võistlustel ikka teiseks.

Nagu näha, on vabasoeng pikem ja kohevam, kõrv võis olla poolenisti kaetud. Kui vabasoeng sai valmis ja žürii oli selle ära hinnanud, läks pea uuesti pessu ning teiseks võistlustööks tuli teha klassikaline lõikus.

Mõlemaks tööks oli aega 45 minutit.

Klassikalise soengu puhul lõigati juuksed pealaelt tublisti lühemaks, külgedelt pidi ka kõrv kindlasti näha olema – kohtunikud käisid seda lõikejoont joonlauaga mõõtmas. Kõik pidi millimeetri pealt klappima. Lakki kasutati ohtralt.

Toomas Aro, kes praegu on Tartu Ülikooli Kliinikumi südamekirurg, ütleb, et mäletab üsna hästi seda päeva, mil teda mannekeeniks värvati. Ta võis olla kas esimesel või teisel kursusel. Niisiis ühel päeval, kui ta Leningradi maantee ühiselamu pesuruumist välja astus, ootasid koridori peal kaks naist, kes pikema jututa tal juustest krabasid. Et kas on hea karv või ei ole hea karv.

Need olid modellijahil Tartu juuksurid ja üks neist oligi Helga Zupson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles