Kalakrattidest kasvasid koolitatud instruktorid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalastusklubi Kalakratid trenn Anne kanalil.
Kalastusklubi Kalakratid trenn Anne kanalil. Foto: Kristjan Teedema

Homme saavad tunnistused esimesed kuus harrastuskalastuse instruktorit Eestis, kes on läbinud haridus- ja teadusministeeriumis kinnitatud vastava õppekava.

Esimesed koolitatud harrastuskalastuse instruktorid on Edgar Kure, Raiko Kattai, Raul Vilde, Laur Tammeorg, Edgar Feoktistov ning Karl-Markus Pabos. Neid juhendas ja treenis Pavel Margulis.

Kõik kuus noort vanuses 15–26 on Tartu Koidu keskuse kalastusringi liikmed ning kalapüügivõistlustel tuntud ka Kalakrattide nime all. Koidu keskuse projektijuhi Anne Schotteri kinnitusel annab 50-päevase õppekava läbimine ja tunnistus neile noortele õiguse asutada oma kalastusringe või töötada kalapüügiinstruktorina.

Instruktorid peavad muu hulgas tundma kalapüügiga seotud seadusi, oskama noorsootööd, valdama päästevõtteid, kalapüügieetikat ja mis peamine: oskama hästi kala püüda ja kalatoite valmistada.

Schotter lisas, et kõik tunnistuse saanud on väga tõsised kalasportlased. Tänavu Eesti eri paigus peetud 15 võistluselt on nad toonud 11 esikohta ning hulga teisigi auhinnakohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles