Kalev Välk saab piiri tagant täiendust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalev Välgu kodusaaliks on Tartu ainuke siseliuväljak ehk Lõunakeskus.
Tartu Kalev Välgu kodusaaliks on Tartu ainuke siseliuväljak ehk Lõunakeskus. Foto: Margus Ansu

Eelmise hooaja Eesti meistermeeskond jäähokis Tartu Kalev Välk elas üle keerulise hooaja alguse, kuid järk-järgult on olukord paranenud.

Praeguseks on Välk pidanud kaheksa mängu, millest neli lõppesid võidu ja neli kaotusega. Et sügisel oli Tartu hokimeeskonnal probleeme sponsoritega ega olnud piisaval hulgal mängijaid, oldi sunnitud andma ka üks loobumisvõit.

«Tahtsime paremini, aga kaotasime palju,» kommenteeris hooaja esimest poolt meeskonna mängijast treener Vassili Titarenko. Põhjuseks pidas ta vaid kahe tugeva viisiku olemasolu, kolmas viisik koosnes noortest poistest, kes pole veel kogenud mängumeestega võrdsel tasemel.

Viimane mäng, kus Tartu mehed 6:2 Panter Purikaid võitsid, näitas tema sõnul juba selget arengusammu.

Uuenev koosseis

Titarenko avaldas lootust, et uuel aastal hakkab edukamalt minema, sest tiimiga liituvad taanlasest väravavaht ja kaks mängijat Valgevenest. Ka on oodata lisa ühest teisest Eesti meeskonnast, mille nime välja ütlema treener veel ei soostunud.

Eelmise hooaja meistritest on tiimis alles umbes pooled, teised lahkusid mitmesugustel isiklikel põhjustel. «Et hoki ei ole Eestis professionaalne sport, siis igaüks otsib omale kohta, kus tal parem on,» selgitas ise enne Tartuga taasliitumist Kohtla-Järvel, Hollandis ja Soomes mänginud Titarenko. Mängijad siirdusid näiteks tagasi kodulinna Narva või leidsid meeskonna välismaal.

Sama on olukord ka praegu põhiturniiri viimasel kohal olevas Kohtla-Järve Viru Sputnikus, kellega Välk mängis kevadel finaalis. Sealt lahkus ligi 80 protsenti vanu mängijaid ning nüüd läheb paar aastat aega, enne kui tublisti noorenenud meeskond jõuab samale tasemele.

Kolmandas viisikus mängivad noored on esimesed tartlased, kes jõudnud meistriliiga tasemele. Ka noori treeniv Titarenko selgitas, et järelkasv treenib hokiklubis Kajakas, kuid praegu on suur lõhe juba meistriliigas mängijate ja järgmiste noorte vahel. «Nad peavad palju tööd tegema, nii oma oskuste kui ka füüsilise vormiga,» ütles ta.

Tugev vaim

Titarenko möönis, et fännide huvi on eelmise aastaga võrreldes veidi raugenud, kuid see on ka loomulik, sest meeskond on ju kaotanud. Ta usub, et kui tulemused paranevad, siis täituvad ka tribüünid.

Võrreldes teiste Eesti hokimeeskondadega peab Titarenko Välgu tugevuseks võistkonnavaimu. «Teistel on raha ja muud asjad, aga vaimust jääb puudu,» selgitas ta valitsevat tendentsi.

Ta arvas, et üks hea vaimu põhjusi on asjaolu, et tema on pigem mitteametlik treener. See toob kaasa olukorra, kus igaüks peab andma panuse selle nimel, et säiliks distsipliin ja hea õhkkond.

Meeskonna võtmemängijaiks nimetas ta kolme meest. Ivan Loginov on endine profimängija ja üks vanimaist olijaist. Maksim Rõbuškin on samuti staažikas mängija, kes hoiab kontrolli all Välgu kaitseliini. Kapten Anton Jastrebovi head liidriomadused aga tiivustavad kogu meeskonda, lisaks on ta ründeliini alustala.

Põhiturniiri seis

1. Tallinn Viiking Sport (punkte 24)

2. Narva PSK (21)

3. Tartu Kalev Välk (12)

4. Tallinn Panter Purikad (9)

5. Kohtla-Järve Viru Sputnik (0)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles