Piltuudis: Tartu linnavolikogu võeti vastu meeleavaldusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane meeleavaldus ülikooli raamatukogu ees. Ülikooli raamatukogus peab oma istungeid Tartu linnavolikogu.
Tänane meeleavaldus ülikooli raamatukogu ees. Ülikooli raamatukogus peab oma istungeid Tartu linnavolikogu. Foto: TPM

Tartu linnavolikogu tänase istungi eel avaldati taaskord meelt: seekord toetati Tamme gümnaasiumi jäämist oma vanale asukohale ning Anne noortekeskuse uut maja. Linnavalitsusel on kavas Tamme gümnaasiumi tarbeks osta maja Nooruse tänaval ning Anne noortekeskuse maja ehitamine edasi lükata.

Meeleavaldajad tuletasid ühelt poolt linnavalitsejatele meelde, et lubadused on täitmiseks ning Anne noortekeskus saagu nii, nagu seda on lubatud. Tamme gümnaasiumi õpilasesinduse liikmed ja teisedki õpilased avaldasid vastuseisu kooli põhikooli ja gümnaasiumiosa lahutamisele. Lisaks ei meeldinud neile linna plaan panna kooli ka täiskasvanute gümnaasium.

Nii õpilaste kui ka vilistlaste kindel soov on, et linn ei kulutaks koolivõrgu ümberkorraldamise nimel Tamme gümnaasiumi jaoks mõeldud raha mitte Nooruse 9 maja ostmisele ja ümberkolimisele, vaid oluliselt jätkusuutlikum ning loogilisem on alustada uue maja ehitamisega Tamme pst 24a krundile, leidis kooli õpilasesinduse juht Laura Roben.

Anne noortekeskuse direktori Ahto Külveti sõnul on täna linnavolikogus arutatav eelnõu Anne noortekeskuse ehitamise osas nii segane, et ei saagi aru, kas linn siis ehitab maja või mitte.

Ta lisas, et mõne päeva eest oli tal Tartu volikogu rahanduskomisjoni juhi Väino Kulliga telefonivestlus ning teemaks noortekeskuse tulevik. Kull oli Külvetile öelnud, et otsus on juba tehtud ning et teda ei huvita, mida Külvet ja tema mõttekaaslased sellest arvavad. Külvet postitas Kulli ütluse sotsiaalvõrgustikku ning tänase meeleavalduse eel võis näha kõikjal linnas silte sellesama Kulli lausega. Kes need sildid linna peale laiali paigutas, ei osanud öelda ei Külvet ega ka «Jah Anne noortekeskusele» liikumise käivitanud Henry Narits.

Volikogu opositsiooniliikmed avaldasid piketeerijatele poolehoidu. Vahetult enne istungi algust TÜ raamatukogu ette jõudnud linnapea Urmas Kruuse rõhutas taas, et linnaeelarve eelnõu kujul vastu võtmine ei tähenda mitte noortekeskusest loobumist, vaid selle ehituse edasilükkamist kaugemasse tulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles