Maailmalõpust ei pääse ka muuseumi aastakonverents

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jätkuvad Eesti kirjandusmuuseumis (Vanemuise 42) eile alanud Kreutzwaldi päevad ehk muuseumi aastakonverents, mida seekord peetakse 56. korda.

Eilsete ettekannete kõrval oli üks päevakorrapunkte Ivar Ivaski stipendiumi kätteandmine. Selle sai kirjanik Tõnu Õnnepalu. Esitleti Johann Heinrich Rosenplänteri «Maarahva päevaraamatut» (Litteraria nr 25) ning Indrek Hirve ja Jaan Isotamme luuleplaate.

Maailmalõpu teemast ei pääse ka teaduskonverents. Tänaste esimeste ettekannete hulgas on «Hiina kosmoloogia perspektivism» (Erki Lind), «Dolpa mäed ja vaimud» (Aado Lintrop) ja «Matasaburo. Maailmalõpp Jaapanis 1664. aastal» (Mare Kõiva).

Kell 16 tulevad esitlusele kogumiku «Creativity and tradition in cultural communication: Jokes and their relations» esimene osa ning ajakirjade Mäetagused ja Folklore erinumbrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles