Maaülikool saab uued prorektorid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli uus õppeprorektor Paavo Kaimre ja teadusprorektor Ülle Jaakma.
Maaülikooli uus õppeprorektor Paavo Kaimre ja teadusprorektor Ülle Jaakma. Foto: Sille Annuk/Margus Ansu

Uuest aastast vahetuvad Eesti Maaülikooli juhtkonnas õppe- ja teadusprorektor.

Maaülikooli teatel alustab 1. jaanuarist teadusprorektorina tööd veterinaariaprofessor Ülle Jaakma, õppeprorektoriks saab aga senine metsandus- ja maaehitusinstituudi juht Paavo Kaimre.

Rektor Mait Klaasseni sõnul on mõlema tulevase prorektori näol tegu parimate ning silmapaistvate professionaalidega. Tema kinnitusel on Ülle Jaakma tegelenud juba pikki aastaid silmapaistvate teadusprojektidega ning on süvitsi kursis teadusproblemaatikaga nii Eestis kui rahvusvahelisel tasemel.

Paavo Kaimre on rektori kinnitusel olnud aastaid instituudi direktor ning kuulunud ülikooli tippjuhtkonda, tänu millele on ta põhjalikult kursis ülikooli töö korraldamisega. «Sealhulgas on tal tihedad kontaktid ettevõtjate ning tudengite praktikabaasidega, mis võimaldab arendada ülikooli õppekavad ühiskonna ootustele vastavaks.»

Professor Ülle Jaakma on maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi teadusdirektor, sigimisbioloogia osakonna juhataja ning veterinaarmeditsiini ja toiduteaduse doktoriõppekava juht.

Uued prorektorid vahetavad oma kohtadel välja viimased viis aastat õppeprorektori ametit pidanud Jüri Lehtsaare ning teadusprorektori ametis olnud Anne Luige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles