Andres Liinat Rocki kaotusest: ei välista rahalist karistust

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki peatreener Gert Kullamäe juhtimas Rocki mängu Juznõi Himiku vastu.
Rocki peatreener Gert Kullamäe juhtimas Rocki mängu Juznõi Himiku vastu. Foto: Margus Ansu / Postimees

TÜ akadeemilise spordiklubi juhataja Andres Liinat, kuidas klubi juhtkond Rocki korvpallimeeskonna eilset kaotust karikavõistluste veerandfinaalis kommenteerib?

Kriitiliselt. Kui muidu öeldakse, et võidab võistkond, kaotab treener, siis meil oli täna hommikul koosolek ja kõiki asjaolusid analüüsides võib öelda, et seekord kaotas võistkond. Hea uudis on see, et kui võistkond on süüdi, siis on ka lahendused võistkonna sees. Kindlasti leitakse lahendus, et selliseid mänge tuleks nii harva kui võimalik.

Peatreener Gert Kullamäe ütles peale kaotust, et eelkõige jäi meeskonnal puudu tahtmisest väljakul midagi korda saata. Miks pole meestel tahtmist mängida?

Seda peaks küsima meeste käest, aga minu hinnangul on tegemist probleemiga, mis on võistkonna sees ja järelikult on ka lahendus seal olemas. See, mis on täpselt moraali ja kire kadumise põhjused, on kinni väga väikestes detailides. Kui Kullamäe teaks neid detaile, siis oleks ta need kõrvaldatud. Me usume, et see on suuresti sisemise enesedistsipliini küsimus. Küsimus ei ole oskustes. 

Kas klubi on juba arutanud, milline sanktsioon sellisele mängule järgneb?

Veelkord. Mehed peavad tulema välja konkreetset muudatustega. Minul on raske öelda, mida peaks muutma. See on meeskonna sisene otsus.

Kas lahendus võiks olla näiteks rahaline karistus?

Ma ei usu sellesse lahendusse. Kui mehed saavad probleemist aru, siis see on suur muutus. Kui eneseuhkus on riivatud, siis peaks tulema ka järeldused. Täna hommikusel koosolekul lubati, et probleemid lahendatakse. Rahalist karistust hetkel plaanis ei ole, aga ma ei välista seda. Praegu usume, et lahenduse võti on meeskonna enda käes, sest kui vaadata hooaja teisi mänge, siis on õhinat ja kirge väga palju olnud. Aga mingitel põhjustel see kaob ära. Peatreener võib platsi kõrval karjuda nii palju kui tahab, aga kui... See on vaimu küsimus.  

Olete nõus väitega, et Rock rikkus karikavõistluste final-four'i ära.

Pealtvaatajate silme läbi kindlasti. Aga hea on see, et saame nüüd korraliku treeningtsükkli teha ja see on kindlasti kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles