Politsei tabas Tartumaal tegutsenud vargabande

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järvel vahistati tapmises kahtlustatav mees.
Kohtla-Järvel vahistati tapmises kahtlustatav mees. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal korraldas Tartu kriminaaltalituse varavastaste kuritegude teenistus politseioperatsiooni, mille käigus tabati viis meest, vanuses 18 - 63 eluaastat. Mehi kahtlustatakse vargustes Tartu- ja Jõgevamaal.

Mehed varastasid kütust, autoosi, kodutehnikat ehk kõike, mida nad kätte said. Kriminaalmenetlust juhtiva Lõuna ringkonnaprokuröri Toomas Liiva sõnul varastati sõidukitest, garaažidest ning hoonetest.

Enim kahtlustusi on seotud Tartus ja Haaslava vallas aset leidnud vargustega. Tartu kriminaaltalituse juht Ervin Teesalu ütles, et politseil õnnestus osa varastatud esemeid kätte saada.

Menetlustoimingute läbiviimise järel tagastatakse esemed omanikele, politsei võtab ise inimestega ühendust.

Politseioperatsioonile eelnes põhjalik eeltöö ning möödunud nädalal tekkis võimalus mehed kinni pidada. Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse ning võttis kaks kuritegudes kahtlustatavat kuni kuueks kuuks vahi alla. Ülejäänud kolm peavad olema vajadusel politseile kättesaadavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles