Kunstigümnaasium jättis jõuluturniiriga hüvasti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstigümnaasiumi jõuluturniir
Kunstigümnaasiumi jõuluturniir Foto: Helve Israel

Kümme aastat tagasi hakkasid Kunstigümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetajad korraldama võrkpalli jõuluturniiri, kuhu oodati osalema harrastajate segavõistkondi, kus oleks kolm tütarlast ja kolm poissi.

Tänavune jõuluturniir jäi kunstigümnaasiumi korraldusel kahjuks viimaseks, sest Tartus toimuva haridusreformi tõttu kaob ka neil ära gümnaasiumiosa. Võistluse korraldamise õigus anti üle pidulikult Hugo Treffneri gümnaasiumile.

Kui üldiselt oli see võistlus mõeldud gümnasistidele, siis ürituse ühe eestvedaja Helve Israeli sõnul ei öeldud ära ka võistkondadele, kes olid välja tulnud põhikooli õpilastega. Üheks tubliks osalejaks on olnud näiteks Veeriku Kool.

Aastatega on võistlus saavutanud  suure populaarsuse ja hinnatud nii õpilaste kui õpetajate poolt. Kõige osavõturohkemal aastal on osalejaid olnud 12 võistkonna jagu.

Sellel aastal registreerus kaheksa võistkonda. Võitjana väljus Hugo Treffneri Gümnaasium, kus mängisid Juudit Kure-Pohhomov, Minna Mari Lett, Hele-Liis Peedosk, Annika Laidroo, Tanel Tomson, Joosep Järs, Rasmus Born ja Nils Holger Sova. Juhendajateks olid õpetajad Anneli Saarva ja Priit Parisoo.

Teise koha vääriliselt mängisid Kunstigümnaasiumi noored Eve Kurvits, Andrea Engelbrecht, Tairi Kollo, Siim Meho, René Leppin, Kaspar Laursoo ja Vadim Tsaplin.

Kolmas koht kuulus Tartu Kommertsgümnaasiumi õpilastele koosseisus Lee Zettur, Elina Mäll, Kristiina Teder, Grete Kivisaar, Reigo Harkmann, Revo Posti, Martin Pääsik ja Marek Raat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles