Ka järgmine Tartu volikogu istung ei möödu piketita

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne noortekeskuse eskiis.
Anne noortekeskuse eskiis. Foto: Karin Tõugu ja Mikk Meelak

Möödunud nädalal Tartu Ülikooli raamatukogus peetud linnavolikogu istungi eel kogunes hoone ette mitukümmend lasteaednikku, nõudes piketil linnalt palgalubaduste täitmist. Nüüd paistab, et ka järgmisele istungile saabuvaid volinikke tervitab meeleavaldus. Sel korral on teemaks Anne noortekeskus.

Noortekeskuse pooldajate kinnitusel algab meeleavaldus 20. detsembril kell 14.30. Piketiga soovitakse anda linnale selgelt märku, et linnakodanikud hoolivad oma noorte tuleviku eest, seisab sõnumis.

Neli aastat tagasi UNICEFi laste- ja noortesõbralikuks linnaks kuulutatud Tartu on lubanud ehitada praeguse avariilises seisundis Anne noortekeskuse asemele uue ja ajakohase. Seni on uus maja lubaduseks jäänudki, nüüd aga plaanib linnavalitsus lükata keskuse rajamise veelgi aastaid edasi, hiilides kõrvale koalitsioonilepingus võetud kohustusest.

Korraldajate kinnitusel saadab linnavalitsus meediale ja avalikkusele julgustavaid signaale, kuid volikogule esitab eelnõu, milles kutsub üles 2013. aasta eelarves noortekeskuse projektide lisarahastusest loobuma. See ei ole piketi korraldajate arvates aga aus ega õiglane käitumine ei noorte ega teiste Tartu linnakodanike suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles