Hullunud mees ründas tänaval Postimehe töötajat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusikas. Illustreeriv foto.
Rusikas. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile hommikul kell üheksa Tartu kesklinna tööle tõtanud Postimehe naistöötaja teekond katkes Jaama ja Kivi tänava ristmikul, kus talle tungis röökides kallale võõras mees.

Kõik käis nii kiiresti ja ootamatult, et noor naine (26) ei suutnud kuidagi reageerida ega ennast kaitsta. Pikk ja pisut habetunud keskealine mees tormas näiliselt ilma igasuguse põhjuseta tema juurde ning lõi talle rusikaga näkku.

Teisel pool ristmikku juhtunut pealt näinud meest ähvardas eesti keelt kõnelenud vägivallatseja samuti peksmisega. Uut vägivallategu sellele siiski ei järgnenud ning rusikakangelane lahkus mööda Kivi tänavat.

Naine sai tõsiselt vigastada ning ta vajab nüüd haiglaravi. Küll aga suutis ta löögi järel võtta kotist telefoni ja kutsuda appi politsei.

Mehe välimuse jättis kannatanu meelde ning politseil oli suur abi ka kahest tunnistajast. Ühiste jõududega leiti kallaletungija mõne aja pärast üles umbes poole kilomeetri kauguselt, Raatuse kaubamaja lähistelt.

Politsei pidas mehe kinni ning pani tal käed raudu. Kinnipidamisel väitis vägivallatseja, et tema ei ole midagi teinud ega tea juhtunust midagi. Korrakaitsjad pidasid siiski targemaks mehe kaasa võtta.

Mees paigutati arestikambrisse ning politsei alustas tema suhtes kriminaalmenetlust karistusseadustiku avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel on ründamises kahtlustatav isik kinni peetud esialgu kuni 48 tunniks. Selle aja jooksul otsustatakse, kas taotleda kohtult mehe vahistamist juba kuni kuueks kuuks.

Praegu viibib mees haiglas arstide järelevalve all. Kohtueelse menetluse raames taotletakse kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi läbiviimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles