Maja muutus lammutamise eel värvirõõmsaks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Pissarenko tahtis proovida, mis tunne on juhtida niisugust masinat, mis hakkab lammutama seitse aastat tema juhitava rütmimuusikaosakonna käsutuses olnud vana maja.
Oleg Pissarenko tahtis proovida, mis tunne on juhtida niisugust masinat, mis hakkab lammutama seitse aastat tema juhitava rütmimuusikaosakonna käsutuses olnud vana maja. Foto: Margus Ansu

Kopamees Oleg Pissarenko (rooli taga) sai olla eile selles ametis vaid mõne hetke. Ta tahtis proovida, mis tunne on juhtida niisugust masinat, mis hakkab lammutama seitse aastat tema juhitava rütmimuusikaosakonna käsutuses olnud vana maja. Selle seinte vahel on õppinud ja õpetanud tublisti üle saja inimese.

Kuigi kopp hakkas katusest ja seintest tükke rebima, ei olnud kitarrist ja muusikapedagoog Oleg Pissarenko, tema kolleeg Lembit Saarsalu ja nende õpilased, aga samuti Elleri kooli direktor Kadri Leivategija kurvad. Vastupidi. «Nii tekib ruumi uuele hoonele, parematele võimalustele, suurematele ja igati ajakohasematele tingimustele,» põhjendas Leivategija rõõmsat elevust.

Kui Saarsalu asus Elleri koolis viis aastat tagasi õpetama, oli vanas, esmapilgul ehmatavalt räämas välimuse ja sisemusega hoones tema esimene tund. Eelmisel nädalal läks saksofonimaestro koos endiste ja praeguste õpilastega pärast ühismängu klubis Jazz värvipurgid käes vana hoone seinu kaunistama. Ta pihustas sinna oma pseudonüümi Lembitus ja sõnad «Keep swinging».

Juurdeehitis valmib kavakohaselt järgmise aasta hilissügisel. Uude hoonesse tulevad koori- ja orkestrisaal, helistuudio ja ruumid nii akadeemiliste löökpillide kui ka rütmimuusika osakonna õppuritele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles