Täna selgub Rocki saatus eurosarjas

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm nädalat tagasi suutis TÜ/Rock võita JDA Dijoni meeskonna kodusaalis 74:62. Tartlaste parim oli Ivan Neljubov, kes viskas tookord 15 punkti ja võttis kaheksa lauapalli.
Kolm nädalat tagasi suutis TÜ/Rock võita JDA Dijoni meeskonna kodusaalis 74:62. Tartlaste parim oli Ivan Neljubov, kes viskas tookord 15 punkti ja võttis kaheksa lauapalli. Foto: Sille Annuk

TÜ/Rock peab täna õhtul Prantsusmaal oma Euro­Challenge’i sarjas alagrupi viimase mängu Prantsusmaa meeskonnaga JDA Dijon. Edasipääsuks tuleb võita ning loota ka rumeenlaste abile.

Kolm nädalat tagasi õnnestus Rockil just Dijoni meeskonnaga mängides saada koduväljakul kaheteistkümne punktiga esimene eurovõit. Kohtumist vaatamas käinud korvpallitreeneri Paavo Russaku (pildil) sõnul oli prantslastel jõudu igas liinis, kuid eelkõige üritasid vastased ära kasutada oma tugevat korvialust.

«Nad üritasid palli alla suruda, aga Rock suutis oma mängujoonise peale suruda,» meenutas Russak. «Tagumise liini ja korvialuse vahel lõigati side ära ja prantslaste mäng jooksis kinni. Nende rünnak muutus liiga ühekülgseks ja tulid rasked visked.»

Keerulised mängud

Tartus nähtu põhjal on Dijoni võistkond Russaku sõnul Rockile igati võrdväärne vastane, kuid alagrupi viimased mängud on alati keerulisemad. «Kellelgi on tahtmine suurem, kellelgi on edasipääs juba olemas, kellelgi on koduväljakueelis. Need on keerulised mängud, aga kindlasti võimalus on,» analüüsis Russak Rocki šansse tänases mängus.

Praegu hoiab Rock D-alagrupis kahe võidu ja seitsme punktiga kolmandat kohta. Et tõusta alagrupis teiseks ja tagada edasipääs kuueteistkümne parema hulka, tuleks täna kindlasti võita. Samuti on vaja, et alagrupi liider ja edasipääsu juba taganud rumeenlaste Gaz Metan Medias suudaks võõral väljakul alistada Južnõi Himiku. Muidu jääb Rock ikkagi edasipääsuta.

Rumeenlaste peatreener Marcel Tenter lubas eelmisel teisipäeval peale Rocki alistamist ja edasipääsu kindlustamist Gert Kullamäele, et Ukrainasse minnakse võitma. Esialgu plaaniti sõita Ukrainasse 600 kilomeetrit bussiga, kuid viimastel andmetel lennatakse sinna tšarterlennuga, mis hoiab mehed värskemana.

Russaku sõnul on Rockile praegune olukord siiski väga keeruline. «Ütlen ausalt, mina õigupoolest ei mäleta neid situatsioone, et kodumeeskonnal on võitu vaja ja nad seda ei saa, kui vastased on edasipääsu juba kindlustanud,» lausus Russak ning viitas Južnõi ja Mediase kohtumisele. Seevastu Rocki ja Dijoni mäng tuleb kindlasti tuline, sest koduväljakul ei lähe keegi kaotama.

Selg vastu seina

Eile lõunal koos meeskonnaga Pariisi jõudnud ja sealt edasi Dijoni sõitnud Rocki abitreener Toomas Kandimaa pakkus siiski, et mõnevõrra võiks edasipääsu lootuse kaotanud prantslased võtta tänast kohtumist kergemalt. «Loodame, et see on meile positiivne,» sõnas Kandimaa. «Aga kui nad võidavad meid rohkemate punktidega kui meie neid, oleme meie tabelis viimased ja see võib olla üks nende moti­vaator.»

Abitreeneri kinnitusel on kõik mängijad terved ning valmis tänases kohtumises kaasa lööma. Teadmine, et selg on vastu seina ja kaotada pole midagi, võiks Kandimaa sõnul mõjuda positiivselt. «Ma ei usu, et see väga suruma hakkab. Oleme ka enne vastu seina olnud. Kõik Tartu mängud olid tähtsad ning tulime enam-vähem välja. See on pigem lisastiimul,» rääkis Kandimaa.

Nii nagu Tartus, hakkab Dijon ilmselt tänagi suruma palli korvi alla ning selleks tuleb Kandimaa sõnul valmis olla. «Loodame, et neist keegi ei üllata ega hakka liiga palju skoorima. Kui me omad asjad korralikult ära teeme, rünnakujoonisest kinni peame, siis peaksime võitma,» oli Kandimaa lootusrikas.

TÜ/Rocki ja JDA Dijoni kohtumine algab Eesti aja järgi kell 21. Južnõi Himiku ja Gaz Metan Mediase kohtumine on selleks ajaks juba läbi. Tähtsat kohtumist sõitis Prantsusmaale vaatama ka Tartu Ülikooli spordiklubi juht Andres Liinat.

EuroChallenge

1. Gaz Metan Medias    4    1    9

2. BC Južnõi Himik    3    2    8

3. TÜ/Rock    2    3    7

4. JDA Dijon Basket    1    4    6

Eurosarja tabeliseis enne viimast vooru (võidud/kaotused/punktid)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles