Hübriidauto pakub pealinna ja Tartu vahel säästusõitu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile lõuna ajal alustas bussijaama juurest rendiautoga Tallinna poole sõitu üliõpilane Rene Mets. Pildistamise hetkeks oli ta leidnud endale kaaslaseks siiski vaid ühe reisija, mis tähendab, et kummalegi läks sõit maksma 15 eurot.
Eile lõuna ajal alustas bussijaama juurest rendiautoga Tallinna poole sõitu üliõpilane Rene Mets. Pildistamise hetkeks oli ta leidnud endale kaaslaseks siiski vaid ühe reisija, mis tähendab, et kummalegi läks sõit maksma 15 eurot. Foto: Margus Ansu

Autorendifirma Minirent pani sellest nädalast Tallinna ja Tartu vahet sõitma Toyota hübriidautod ning pakub tudengitele säästupaketti, kus ühe otsa sõidu eest tuleb välja käia kuus eurot.

Eelkõige üliõpilastele mõeldud teenuse kasutamiseks tuleb ennast registreerida Minirendi kodulehel. Seda saab teha arvuti, nutitelefoni või ka telefonikõnega. Üksinda sõites on üks ots kolmkümmend eurot, kui tudengid sõidavad aga viiekesi, maksab see ühele inimesele kuus eurot.

«Sul peab olema kehtiv juhiluba, maksad raha ära ja võid kohe sõitma hakata,» selgitas Minirendi asutaja ja üks omanikest Aivo Olev.

Tartus seisavad rohelised elektri- ja bensiinimootoriga Toyota Priused bussijaama või vaksali juures, Tallinnas on firmal seitse kindlat parkimiskohta. Lisaraha eest võib aga auto jätta sinna, kuhu soovid, samuti saab linna piires autot omale kasvõi koduukse ette tellida.

Kõik telefoniga

Rendifirma esindaja sõnul pole niisugune autorentimine maailmas uus nähtus, kuid tavaliselt peab selleks käima enne rendifirma kontoris, et sõlmida leping ja saada süütevõti või kaart auto avamiseks. Minirendi hübriidautode avamine ja sulgemine käib aga kõik telefoni teel. Tuleb vaid valida vastav telefoninumber. Auto mootor käivitub nupuvajutusega.

«Miks me peame inimese kusagile kutsuma ja talle kaardi andma, kui tal on telefon olemas. Telefon jääb, ükskõik millisel kujul, ja see on kõigil olemas,» põhjendas Olev uudset ja kliendile mugavat lähenemist. «Enamik rendifirmasid võimaldab autot ühepäevase ettetellimisega, meie anname selle kohe.»   

Telekas kaasa

Tudengipaketi idee pakkus rendifirmale välja üliõpilane Rene Mets, kes sattus sügisel juhuslikult rendiauto kasutajaks. «Mul oli hädaolukord, oli vaja kiiresti autot, aga kõik autodega sõbrad olid kusagil ära,» meenutas Mets. Nüüdseks on ta rendiautoga Tallinna vahet sõitnud juba kolm korda ning startis bussijaama juurest ka eile lõuna ajal.

«Kolmest kaks korda on autod täis olnud, korra sõitsime kolmekesi,» rääkis Mets ning oli pakutuga rahul. «Ükskord viisime isegi sõbra teleka Tallinna, bussi ju telekaga ei lähe.»

Üliõpilastele mõeldud teenuse prooviperiood kestab detsembri lõpuni, misjärel otsustatakse, kas pakkumine jääb alles või lõpetatakse. «Mõtlesime, et proovime ja vaatame, kas selline asi on tudengitele atraktiivne,» sõnas Olev. Ta lisas, et tegelikult ei pea rendiautoga soodsalt sõitmiseks kindlasti tudeng olema. «Kui pole, saab ka, aga eelistatud on üliõpilased, kel raha vähem.»

Aasta tagasi alustanud firmal on praegu viis autot: neli Toyota Priust ja üks Nissan Leaf. Aastaks 2020 võiks neid Olevi sõnul olla üle Eesti juba kolmsada.

Minirent

• Autod Toyota Prius ja Nissan Leaf.

• Auto broneerimine ja lepingu sõlmimine www.minirent.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles