Tartu linnavolikogu kärpis esimehe kuutasu

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lotman.
Mihhail Lotman. Foto: SCANPIX

Tartu linna volikogu esimehele makstav hüvitis väheneb uuest aastast 15 protsenti ehk 432 euro võrra ja on seega 2444 eurot kuus. Sellise otsuse aluseks on volikogu esimehe Mihhail Lotmani avaldus, mille ta esitas novembrikuu lõpus.

Tavapäraselt määrab volikogu esimehele makstava hüvitise tema ametisse määramisel. Lotman valiti ametisse mullu juunis ja volikogu määras tema hüvitiseks 2876 eurot kuus.

Muudatusega hoitakse kuni volikogu volituste lõppemiseni kokku 5745 eurot.

Lotman selgitas, et tema avaldus tulenes kahest asjaolust. Esiteks on linnaeelarve koostamine väga pingeline ja linnavalitsus tegi ettepaneku kärpida volikogu kulusid 7000 euro võrra.

Volikogu eestseisus kärpekohti ei leidnud, kuid esimehe palga vähendamine 15 protsendi võrra võimaldab suurema osa linnavalitsuse soovitust täita.

Lotman ütles, et temale isiklikult on tähtsam teine asjaolu. Nimelt see, et volikogud on Eestis üle makstud, kuid ta ei ole leidnud seni paragrahvi, mille alusel hüvitise suurust vähendada.

«Sellel on teatav populismi hõng küljes, aga minu puhul seda ei ole,» ütles Mihhail Lotman.

Tartu linnavalitsuse liikmete palka enne 2013. aasta sügisel toimuvaid kohalikke valimisi ei muudeta, kinnitas linnapea Urmas Kruuse. Linnapea ametipalk on 3196 eurot kuus, abilinnapeadel 3036 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles