Kohus vahistas Tartus politseinikke peksnud mehed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja. Illustreeriv foto.
Arestimaja. Illustreeriv foto. Foto: Mihkel Maripuu

Ööl vastu 4. detsembrit Tartusse Raekoja platsile kaklust lahutama läinud korrakaitsjad said ise tüli käigus kergemaid vigastusi. Prokurör taotles kohtult jõhkardite vahistamist ning kohus tuli palvele vastu, pidades korrakaitsjate ründamisi äärmiselt taunitavaks tendentsiks.

Sel ööl sai politsei väljakutse linna keskväljakule, kus 20-aastane mees ründas teist ning üritas teda lüüa, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur. Saabudes leidsid politseinikud eest veel ühe 40-aastase mehe, kes käitus samuti väga agressiivselt. Patrull otsustas mehed kinni pidada ning arestimajja viia.

See ei läinud aga nii lihtsalt, sest kinnipidamisel osutasid meesterahvad tugevat vastupanu, lüües politseiametnikke ning solvates neid ebatsensuursete sõnadega. Tööülesannete täitmisel sai kaks politseiametnikku kergemaid kehavigastusi.

Mehed viidi lõpuks siiski arestimajja ning juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

«Mõlemad mehed olid alkoholijoobes, kuid see ei vabasta neid politseiametniku korraldustele allumast,» rõhutas kriminaalasja uurimist juhtiv ning vahistamistaotluse teinud Lõuna ringkonnaprokurör Tatjana Tamm.

Kinnipeetud meestest noorem on varasemalt kriminaalkorras karistatud varavastaste ja isikuvastaste süütegude eest ning uue kuriteo pani ta toime katseajal. Teisel mehel kehtivaid karistusi ei ole. Eeluurimiskohtunik rahuldas prokuratuuri taotluse ning mehed võeti vahi alla kuni kuueks kuuks.

Allkirjastatud määruses märkis kohtunik, et kahtlustatavate käitumine näitab lugupidamatust ühiskonnas kehtestatud seaduste vastu. Politseiametnike korraldustele mitte allumine, rääkimata nende suhtes vägivalla tarvitamisest, tuleb lugeda äärmiselt taunitavaks ja ohtlikuks tendentsiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles