Näitustehallis algab keskkonnamess

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonna- ja loodusehuvilised on reedel ja laupäeval oodatud Tartu Näituste messikeskusesse, kus messi «Elukvaliteet 2012».

Sel aastal saab messil küsida kogemusi elektriautode kasutamise kohta, maitsta mahetoitu, tutvuda maheloomakasvatusega ja veel palju muud, teatas Tartu Näituste pressiesindaja. Kogu mess on ajendatud rohelise elamise ja rohelise majandamise temaatikast.

Suure väljapanekuga on messil Eesti Roheline Liikumine, kes püüab suunata ühiskonda loodushoiule ja säästlikule eluviisile. Eestimaa Looduse Fond kuulutab messil välja konkursi Läänemeresõbralik põllumajandustootja, et leida vähem merd säästvaid viljelusmeetmeid.

Ajakiri «Eesti Loodus» kuulutab messil välja fotovõistluse võitjad ning näha saab ka parimaid pilte.

Maaülikooli boksis saab tutvuda päikeseenergia kasutusvõimalustega. Esindatud on ka maaülikooli mahekeskus, kes aitab orienteeruda mahetoodangus.

Kolmandat aastat järjest on võimalik tutvuda ka maheloomakasvatuse näitusega. Eesti Karusloomakasvatajate Aretusühing viib toob näitusele aga oma küülikud ja tšintšiljad.

Keskkonnamessist võtab sel aastal osa paarkümmend loodusesõbralikku ettevõtet. Messiga samal ajal peetakse ka messikeskuse jõululaata.

Messi ajal liigub tasuta jõulubuss Raekoja platsi ja messikeskuse vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles