Noortekeskuse saatuse otsustab volikogu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne noortekeskuse praegused ruumid on halvas seisus (pildil noortekeskuse direktor Ahto Külvet).
Anne noortekeskuse praegused ruumid on halvas seisus (pildil noortekeskuse direktor Ahto Külvet). Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu linnavalitsus otsustas täna küsida volikogult luba jätkata Anne noortekeskuse projekti pärast seda, kui see osutus plaanitust 300 000 euro võrra kallimaks.

Kuigi pall otsustati volikogule põrgatada, rääkis linnapea Urmas Kruuse, et rahaküsimus on ikkagi õhus. «Keegi ei ole selle projekti vastu, pigem on küsimus selles, et oleks mõistlik võib-olla see edasi lükata. Et seda keskust olemuslikult vaja on, selles ei kahtle ilmselt keegi,» ütles linnapea.

Uue noortekeskuse ehitamise toetuseks on korraldatud arutelusid ja allkirjakogumine, toetust on avaldanud  keskuses tegutsevad huvirühmad, kunagi seal käinud ja täiskasvanuks saanud noored ja ka Eesti avatud noortekeskuste ühendus. Volikogu kultuurikomisjonile on tutvustatud maja projekti, tulevikuvisioone ja probleeme.

Kruuse sõnul peab volikogu enne otsuse tegemist läbi kaaluma mõlema variandi tagajärjed ning mõtlema, kuidas tegutseda edasi projekti tagasilükkamise korral. Üks variante olevat nihutada projekt 2014. aastasse, kui tekib võimalus uut euroraha taotleda ja siis juba väiksema omaosalusprotsendiga.

Volikogus hakatakse linna eelarvet arutama sel neljapäeval. Esialgu on eelarve tehtud arvestamata Anne noortekeskuse ehitust. Kui volikogu otsustab ehitust jätkata, tuleb leida 1,2 miljonit eurot.

Abilinnapea Jüri Kõre ütles aga, et juurde pole raha kusagilt võtta ning kui volikogu jätkamisotsuse teeb, siis tuleb miski muu asendada eelarves noortekeskuse projektiga.

Anne noortekeskuse ehituse küsimus jõuab volikokku tõenäoliselt 20. detsembri istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles