Palamuse uurib gümnaasiumi saatust rahvaküsitlusel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tahvel. Illustreeriv foto.
Pildil tahvel. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk

Jõgevamaa Palamuse vald korraldas küsitluse, et saada vastuseid kohaliku hariduselu korralduse ja selle tuleviku kohta.

Muu hulgas soovib vald teada, millised on peamised probleemid lasteaias, algkoolis ja gümnaasiumis. Samuti seda, mis on hariduselus hästi. Põhilise osa küsitlusest moodustab aga Oskar Lutsu nimelise gümnaasiumi säilitamise või kaotamise problemaatika.

Nii tahab vald teada, kus hakkaksid lapsed gümnaasiumi kadudes koolis käima. Samuti seda, kas vanemad on nõus maksma laste gümnaasiumihariduse eest juhul, kui vald enam kooli ülal pidada ei suuda.

Palamuse hariduselu sünniks loetakse 1687. aastat, mil 15 poisslapsega alustas tööd Palamuse köstrikool. Praegune koolimaja avati 1975. aastal. Seda remonditi 2010. aastal. Praegu õpib koolis 259 õpilast ja töötab 30 õpetajat.

Kui omavalitsus soovib kooli gümnaasiumiastet sulgeda, tuleb sellest teatada haridus- ja teadusministeeriumile hiljemalt viis kuud enne uue õppeaasta algust.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles