Algab kohus Tartu endiste haridusametnike üle

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Raigo Pajula.

Märtsikuus mõistis kohus karistuse neile kolmele endisele Tartu kõrgele haridusametnikule, kes olid nõus kokkuleppemenetlusega. Homme algab kohus veel nelja endise Tartu haridustöötaja üle.

Tartu maakohus tunnistas 22. märtsil kokkuleppemenetluses süüdi endise Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldmani omastamises, süüteo läbi saadud vara omandamises ja hoidmises. Sama otsusega tunnistati endine Tartu Annelinna gümnaasiumi direktor Jevgenia Lindevaldt süüdi omastamises ja ettevõtja Andres Ant omastamisele kaasaaitamises.

Sama kriminaalasja raames olid uurimise all ka endine Tartu haridusosakonna finantsjuht Irina Aab, Kivilinna gümnaasiumi endine direktor Ants Serk ning Kommertsgümnaasiumi eksjuht Priit Hänni. Lisaks Lõuna prefektuuri endine töötaja Jüri Karu. Kriminaalmenetlus aga lahutati ning need neli inimest astuvad kohtu ette homme.

Irina Aabi (49) süüdistatakse omastamises, dokumentide võltsimises ja nende kasutamises. Ants Serki (58) ja Priit Hännit (57) süüdistatakse omastamises. Jüri Karu (51) on saanud aga süüdistuse omastamisele kaasaaitamises, dokumentide võltsimises ja nende kasutamises.

Süüdistatavad ja prokuratuur olid nõus lahendama kriminaalasja ka kokkuleppemenetluses, kuid sellega ei olnud nõus Tartu linn. Tartu linnasekretär Jüri Mölder on varem Postimehele kinnitanud, et süüdistatavad pole teinud linnale ühtegi konkreetset ettepanekut, kuidas tekitatud kahju korvata. Süüdistatavad oma tegevuses aga endal süüd ei näe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles