Ahhaa juures saab elektriautot laadida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduskeskus Ahhaa.
Teaduskeskus Ahhaa. Foto: Margus Ansu

Ahhaa ja Tigutorni vahel asuvas parklas on avatud uus elektriautode laadimispunkt, kus jaanuari lõpuni saab laadida tasuta.

Ahhaa juurde pandi elektriautode kiirlaadimispunkt põhiliselt järgmise aasta kevadel rajatava elektriautode kompetentsikeskuse projekti raames saabuvate testsõiduautode kiire laadimise tarbeks.

Kiirlaadida saab CHAdeMO standardile vastavaid elektriautosid (nt Nissan Leaf, Mitsubishi i-Miev) ning samuti poolkiiret vahelduvvoolulaadimist võimaldavaid autosid. Nissan Leafi ja Mitsubishi i-Mievi kiirlaadimine kestab miinuskraadidega umbes 60 minutit, kuid suvel saab hakkama umbkaudu poole tunniga.

Kaks laadimiskohta on elektriautode omanikele avalikuks kasutamiseks. Jaanuari lõpuni on laadimine tasuta, hiljem hakkab üks laadimiskord maksma 5-6 eurot ning püsikliendile 2,5 eurot ehk umbes poole vähem. Lisaks tuleb püsiklientidel maksta 15-eurone kuutasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles