Tantsutuur tuleb pühapäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel pühapäeval leiab Tartus taas aset hobitantsuvõistlus Tantsutuur, kus saab näha, kui kaugele on harrastustantsijad võimelised oma oskustega küündima.

Tantsutuuril võistlevad täiskasvanud hobitantsijad, alates täiskasvanud algajate klassist kuni seenioride kolmanda vanuserühma vabaklassini välja. Kokku võisteldakse kümnes vanuse- ja tasemeklassis.

Tantsutuuri üks korraldajaist Ene Tulp ütles, et võistlusele on registreerunud 79 paari. Neist 15 paari tantsivad samal päeval peetaval ühetantsuvõistlusel Slow Foxtroti Karikas, millest on lubatud osa võtta kõigil soovijail. Päeva juhib Veiko Ratas.

Ene Tulp märkis veel, et Tantsutuuril näeb selliseid paare, kes on äsja alustanud seltskonnatantsu kursustega ja tantsinud ehk vaid mõned kuud. Seenioride vabaklassis on aga võistlema tulemas väga pikaajalise kogemusega tantsijaid.

«Seega saab võistlusel näha seda, kuhu on üldse võimalik jõuda, kui alustada tantsimist täiskasvanuna,» ütles Tulp.

Tartust osaleb paare kolmest klubist: Tangost kaheksa, Sinilinnust 14 ja Tartu Revaliast kaks paari. Ülejäänud osalejad on Tallinnast, Narvast, Pärnust, Viljandist ja Põlvast ning Peterburist ja Vilniusest.

Tänavune Tantsutuur on seitsmes ja ühtlasi teist korda Eesti Hobitantsu Liidu karikasarja finaaletapp. Esimesel neljal aastal korraldas võistlust tantsuklubi Sinilind, kolmandat aastat on korraldus klubi Tango käes.

Tantsutuur 2012

• Võistlus algab 2. detsembril kell 11 Turu tänava spordihoones.

• Standardtantsud kell 11–15.

• Ladinaameerika tantsud kell 15–19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles