IT-inimesed musitseerivad kontserdil

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel suvel Playtechis töö leidnud Keit Musting, kes on terve elu tegelenud muusikaga, tuli mõttele uurida, kui palju on nende suures firmas teisi temataolisi ning kas võiks kõne alla tulla heategeva kontserdi korraldamine.

Ideevälgatusest on nüüdseks sündinudki grupp Solo­way ning esinemiskuupäev – 6. detsember – kindlaks määratud.

Ettevõtmisest saadav tulu läheb Koidu keskuse lastekodulastele paremate arvutite ja arvutitarkvara soetamiseks ning huvitegevuse toetuseks.

Musting ütles, et heategevusega puutus ta kokku juba enne Tartusse tulemist, korraldades Tallinnas ühe kontserdi tänavalaste ja teise noorte emade toetuseks. «Et muusikal on mu elus väga suur osa, siis olen ma ikka tahtnud pakkuda seda tehes teistelegi midagi ning miks mitte heategevuse kaudu,» ütles ta.

Selgus ka, et tema Play­techi kolleegide hulgas on muusikaga tegelejaid palju.

Egle Troon õpib klassikalist laulmist ning Priit Sootla ja Andres Mikk on Loss Pa­ra­noiase pillimehed. Lauri Rahusoo aga ansambli Refiller liige ning Martin Ott on lõpetanud muusikakoolis flöödi eriala. Lisaks kutsusid nad oma punti kontsertmeistri Merike Käveri ning bluusikitarristi Vilho Meieri.

Mustingu sõnul esitavad nad 6. detsembril eri stiilis lugusid, nende seas jõulu- ja armastuslaule ning klassikapalasid.

«Tegemist on täiesti puhta heategevusega,» märkis ta veel. «Ükski esineja tasu ei saa, saalirendi spondeeris Play­tech, tehnika laenavad head inimesed, reklaamid oleme ise välja mõelnud ja kujundanud. Tegemist on palju, aga ka andmisrõõm on suur.»

Kontsert

• Heategev kontsert «Meie aeg on see ...»

• 6. detsembril kell 19 Saksa Kultuuri Instituudis Kastani 1.

• Koidu keskuse laste heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles