Tartu maratoni rajal suusajäljed sees

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tatu maratoni rajameister Assar Kütt.
Pildil Tatu maratoni rajameister Assar Kütt. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva vältel saabunud talv võimaldas Tartu Maratoni kilubil tõmmata kodumaise suurima suusamaratoni rajale sisse esimesed suusajäljed.

Klubi teatel andis maha sadanud lumi rajameistritele võimaluse alustada tõsiste ettevalmistustöödega 42. Tartu maratoniks. Täna sõitis rajatraktor Elvast Peebu teeninduspunkti ja tagasi, läbides nii mõlemas suunas raja viimased 24 kilomeetrit.

Rajameister Assar Küti sõnul on praegu rada sellises olukorras, et kindlasti saab esimesed suusasõidud ära teha, kuid soovituslik on kasutada esialgu vabatehnikat. «Rajal on sees ka klassikajälg, kuid selle kvaliteet ei ole veel selline, et julgeks kõva häälega seda välja reklaamida.»

Ilmateenistuse andmetel lubatakse lumesadu kuni laupäeva hommikuni. Kui prognoosid paika peavad, saab suusajälje juba terve raja ulatuses sisse pressida.

Klubi Tartu Maraton soovitab esimestel suusasõitudel siiski mitte kasutada oma parimaid võistlussuuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles