TÜ filosoofiateaduskonda asub juhtima Margit Sutrop

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Margit Sutrop.
Professor Margit Sutrop. Foto: Peeter Langovits.

Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonna valimiskogu kinnitas täna teaduskonna dekaaniks praktilise filosoofia professori Margit Sutropi.

Professor Sutropi motiveeris kandideerima kolleegide usk, et ta saab midagi teaduskonna ja kogu Eesti humanitaaria jaoks ära teha, vahendas ülikooli pressiesindaja. «Soovin aidata kaasa humanitaarteaduste maine tõusule ja nende eripära ja eesmärkide mõistmisele,» märkis Sutrop.

Filosoofiateaduskonna lähiaastate prioriteedina näeb Sutrop humanitaarteaduste püsimajäämise ja arengu tagamise muutuval kõrgharidus- ja teadusmaastikul. «Õppekavade optimeerimise kõrval on oluline saavutada riigi tasemel kokkulepe, milliste väikeste erialade õpetamise eest ülikool saab vastutada.» Kindlasti tuleb Sutropi arvates kasvatada humanitaaride edukust teadusgrantide saamisel ning olla senisest aktiivsem täiendõppe pakkumisel, sh õpetajate täiendkoolitamisel.

Margit Sutrop on sündinud 1963. aastal. Ta lõpetas 1986. aastal cum laude Tartu riikliku ülikooli ajakirjanduse erialal. Aastal 1991 sai ta magistrikraadi filosoofia alal ning õppis aastatel 1992 – 1997 Konstanzi ülikooli doktorantuuris filosoofiat ja kirjandusteadust, mille lõpetas summa cum laude.

Aastast 2000 on ta Tartu ülikooli praktilise filosoofia korraline professor ja alates 2001. aastast TÜ eetikakeskuse juhataja. 2004. aastast on ta juhtinud TÜ filosoofia osakonda ja aastast 2007. filosoofia ja semiootika instituuti.

Sutropi peamised uurimisvaldkonnad on moraalifilosoofia, ühiskonna- ja poliitikafilosoofia, bio- ja meditsiinieetika, keelefilosoofia, esteetika, kirjandusteooria.

Lisaks on Margit Sutrop TÜ senati, Academia Europaea liige ning Euroopa komisjoni ning Euroopa uurimisnõukogu eetika ekspert. Sutrop on Valgetähe teenetemärgi IV järgu ja mitme Eesti kui ka rahvusvahelise preemia laureaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles