Tartusse kogunevad breiktantsu maailmameistrid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korea breiktantsu võistkond Jinjo Crew võitis tänavu Inglismaal UK B-Boy Championshipi.
Korea breiktantsu võistkond Jinjo Crew võitis tänavu Inglismaal UK B-Boy Championshipi. Foto: Erakogu

Battle of EST paneb 8. detsembril Tartus püsti breigi maailmameistrite lõpulahingu, mil Vanemuise kontserdimajja saabuvad globaalse mastaabiga suurvõistluste võitjad ja liidrid.

Põhja-Euroopa suurimaks rahvusvaheliseks breigi- ja tänavatantsude võistluseks kasvanud Battle of EST ehk BOE 2012 peakorraldaja Oliver Soometsa kinnitusel loetakse breigimaailma tippvõistlusteks nelja ülemaailmsete eelvoorudega võistlust - Freestyle Session USAs, UK B-Boy Championship Inglismaal, R-16 Koreas ja Battle of the Year ehk BOTY Prantsusmaal.

«Kui ka varasematel aastatel on meil võistlemas käinud maailma tipp-breikarid, siis sel aastal ootab Battle of ESTi publikut ning ka võistlejaid endid tõepoolest eest sisuliselt breigi maailmameistrite aasta lõpulahing.»

Tartus esinevad meeskonnad on breigimaailma tipus püsinud juba mitmeid aastaid. Omavahel on jagatud maailmameistritiitleid ning seistud vastamisi suurvõistluste erinevates voorudes.

Nüüd, mil maailmaareenil on jõuvahekorrad paigas, saavad Emajõelinnas esineda UK B-Boy Championshipi võitjaid legendaarsest Korea meeskonnast Jinjo Crew, R16 tänavusi võitjaid Massive Monkees USAst, eelmisel nädalal toimunud BOTY 2012 võitjaid Vagabond Crew Prantsusmaalt ning Freestyle Session 2012 teise koha omanikku ja BOE eelmise aasta võidumeeskonda Top9 Venemaalt.

Finaalvõistlusel astub üles seitse valitud viieliikmelist breigimeeskonda, lisaks nimetatutele veel Venemaa breigi teine Predatorz ning Prantslaste üks legendaarsemaid breigitiime Pockemon, kinnitas korraldaja.

Eestit esindab otse finaalis valitud breikarite rühmitus SubWarning. Kes Eesti ja lähiriikide registreerunud breigimeeskondadest finaalides veel võistleb, selgub eelvoorude tulemuste põhjal 7. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles