Kas Miliuseum jääb tulemata?

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu raad otsustas eelmisel nädalal Supilinna teemaplaneeringut arutades, et kunstikoguja Matti Miliuse kollektsiooni püsiväljapanekuks ehk Miliuseumiks linnavalitsus raha ei anna. Kas kollektsionäär on ise rahul niisuguse otsusega?

Vastab kunstikoguja ja kunstnike liidu liige Matti Milius: Ma olen kogu aeg teadnud, et Tartu linnavalitsus ei ole Miliu­seumist huvitatud.

Linnavalitsuse otsus on seotud Supilinna Seltsi liikme Renna Mändmetsa (Ali) ettepanekuga, et linn võiks osta Marja 32 kinnistu ja sinna rajada Miliuseumi. Kas pole nii, et varem on Miliuseumi proovitud asutada Narva-Jõesuus?

Jah, see mõte on olnud seotud Narva-Jõesuuga. Ja Valgaga ka.

Kas Renna Mändmets tegi hea ettepaneku?

Oleks Renna minule enne rääkinud, siis oleksin ma tal laitnud selle mõtte maha.

Käisin linnaraamatukogus ja jäin seal koridoris vahtima Tõnis Vindi sümpaatselt erootilist sarja «Mütoloogiline graafika» aastast 1996. Kas see on ainuke koht, kus saab kuulsa kunstikoguja kollektsioonist midagi vaadata?

Jah. Ja praegu ei tea ka, et kuskil lähemal ajal veel mõni näitus tuleks. Mul plaanis küll ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles