Reporter.ee: hansalodjal tuleb põnev aasta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõelodi «Jõmmu» on tänasest jälle vees. Uuel nädalal algab lodja pardal peamiselt Tartumaa koolilastele mõeldud filmihariduse ja meediapedagoogika projekt.
Jõelodi «Jõmmu» on tänasest jälle vees. Uuel nädalal algab lodja pardal peamiselt Tartumaa koolilastele mõeldud filmihariduse ja meediapedagoogika projekt. Foto: Postimees.ee

Täna tõsteti Tartus vette 21 tonni kaaluv hansalodi «Jõmmu». Alanud hooaeg tõotab tulla lodjale ja tema meeskonnale erakordselt põnev.

Emajõe lodjaseltsi vedav Priit Jagomägi loodab lodjaga sel aastal ka merel ära käia, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Selleks peame ta veel korra ilmselt veest välja tõstma ja vette laskma,» rääkis Jagomägi. «Tahame minna rahvusvahelistele hansapäevadele Novgorodi ja kuna Pihkva ja Porhovi kaudu viiv veetee on praeguseks ajaks nii umbe kasvanud, peame selleks kasutama mereteed.»

Venemaa poole hakkab lodi liikuma juuni alguses ja kohale plaanitakse jõuda 17. juuniks.

Lisaks valmib suveks ka viikingilodi, mille ehitus on juba lõppjärgus.

«Sellega peaks laulupeo tuli Tartust veeteed mööda Viljandi ja Pärnu kaudu Tallinna sõitma hakkama,» informeeris Jagomägi.

Lodjameeste tihedale graafikule andis lisa ka üks äärmiselt huvitav telefonikõne mõni kuu tagasi, teatas Reporter.ee.

«Helistati meile NATO peakorterist ja paluti meil koos kinobussiga tulla Eestit teistele uutele NATO liikmesriikidele tutvustama,» teatas lodjakapten. «Siis saigi kokku lepitud, et lähme mais juba Balkanimaadesse Eesti kinokunsti ja paadiehituskunsti tutvustama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles