Skate-hallis hakkavad treenima rulatajaid

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aardla tänava skate-hallis saavad igas vanuses ja igasuguse sõiduoskusega rulatajad nüüd kolmapäeviti treener Jürgen Sarjase (paremal) käe all lihvi. Pildil on Sarjas koos rulakooli teise eestvedaja Hannes Paldrokiga.
Aardla tänava skate-hallis saavad igas vanuses ja igasuguse sõiduoskusega rulatajad nüüd kolmapäeviti treener Jürgen Sarjase (paremal) käe all lihvi. Pildil on Sarjas koos rulakooli teise eestvedaja Hannes Paldrokiga. Foto: Margus Ansu

Tartu skate-hallis alustas tegevust rulakool, kus algajad saavad õppida rulasõidu põhialuseid ja kogenumad lihvida treeneri käe all oma oskusi ja tehnikat.

Treeningud algasid ametlikult küll kaks nädalat tagasi, aga kuna esimesel korral huvilisi ei olnud ja teisel korral tuli neid vaid paar, siis tegelikult võib öelda, et päris käima need veel läinud ei ole ja uued sõitjad on oodatud.

Eesti Tänavaspordi Liidu juhatuse liige Hannes Paldrok rääkis, et Tallinnas on samasugune rulakool tegutsenud juba 2009. aastast. Kuna ta ise tuli Tartusse õppima, siis tundus talle hea mõttena seesugune kool ka siin käima panna. Kusagil mujal tänavaspordi liit midagi sellist teinud ei ole.

Treeneriks valiti kogenud rulataja Jürgen Sarjas TRT All Day klubist, kellel Paldroki sõnul on kõik hädavajalik olemas, nii sõidu- kui ka suhtlemisoskus.

Oodatakse ka lapsi

Esialgu on treeningud mõeldud peamiselt neile, kel mingisugune rulakogemus juba olemas. Seda sellepärast, et praegu on käinud liiga vähe huvilisi selleks, et terve hall hõivata, ja nii sõidavad treeninguga samal ajal ka teised noored.

Paldrok kinnitas aga, et kui tekib piisavalt palju algajaid huvilisi, siis kindlasti leitakse võimalus ka nende õpetamiseks. Turvalisuse pärast muretsevatele vanematele ütleb ta, et kiiver on treeningutel ja eriti algajatele rangelt soovituslik.

Treener Jürgen Sarjas lisas, et sellisel alal on vahel kukkumine ja haiget saamine paratamatu.

Kõige nooremad, keda trenni oodatakse, on 7-aastased poisid ja tüdrukud, nende puhul ongi just lapsevanem see, kes otsustab. Paldroki sõnul käis Tallinnas trennis ka üks kuueaastane poiss, kelle noored vanemad sinna tõid.

Skate-halli eest vastutav Martin Bachmann rääkis, et kõige nooremad hallis käijad on umbes kümneaastased, need, kes on piisavalt vanad, et ise linnas liigelda ja bussiga kohale sõita. Vahel käivat ka mõni noorem, kelle vanemad kohale toovad ja jäävad ise lapse tegemisi vaatama, aga üldjuhul on sõitjad varateismelised.

Prooviti ka varem

Praegu alustatule sarnast rulatreeningut prooviti Bach­manni sõnul teha Tartu skate-hallis üle-eelmisel hooajal, kuid siis käis seltskond koos vaid paaril nädalal ja edaspidi vajus laiali.

Esimene treening on proovijatele tasuta, edaspidi on hind neli eurot korra eest.

Rulakool Tartus

• Igal kolmapäeval kell 18.30 Aardla tänava skate-hallis.

• Trenni on oodatud olenemata soost kõik, kes tahavad rulasõiduga lähemat tutvust teha või lihvida juba olemasolevaid oskusi.

• Treeninguid korraldab Eesti Tänavaspordi Liit.

• Täpsem teave internetis

aadressil http://sisekas.rahinge.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles