Tähetornis arutletakse maailmalõpu üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tähetorn.
Tartu tähetorn. Foto: Margus Ansu

27. novembril kell 18.15 peab Tartu tähetornis astronoomialoengu Eesti Astronoomiaseltsi ja astronoomiahuviliste ühenduse Ridamus liige Martin Vällik teemal «Maailmalõpp – teaduslikult võimalikud kosmilised kataklüsmid».

Kui millelgi on algus, siis ilmselt on sel ka lõpp. Meie universumi alguseks peetakse Suurt Pauku, aga kuidas see kõik lõpeb? Ja millal?

«Praeguse apokalüpsise ootuse ajal vaatame fantaasiast kaugemale, mis on veel fantastilisem kui isehakanud selgeltnägijate heietused. Heidame pilgu mõnedele stsenaariumidele, kuidas meie planeet, päikesesüsteem, galaktika ja kogu universum ja aine selles ühel hetkel oma otsa leiab?» selgitas Vällik, kes on ka veebilehe skeptik.ee juht ja asutaja.

Astronoomia, kirjanduse ja filmihuvilised on tähetorni oodatud ka 28. novembril kell 18, kui Pimedate Ööde filmifestivaliga seoses toimub planetaariumietendus «Taevatähtedest ja kirjandusest filmis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles