Voorika ja Äksel seljatasid konkurendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mammutipere Äksis Jääaja keskuses.
Mammutipere Äksis Jääaja keskuses. Foto: Kristjan Teedema

Suvel Saadjärve ääres avatud Jääaja keskuse kuulsaimad asukad, mammutiema ja ta poeg, said endale konkursil nimeks Voorika ja Äksel.

Need nimed soovitas mam­mutitele panna Paide gümnaasiumi 6.a klassi õpilane Hanna-Greete Pellja, kes koos Eesti paljude teiste koolilastega võttis osa keskuse mammutite nimevõistlusest.

«Mõlema nime saamislugu on seotud kohanimedega – Jääaja keskus asub Vooremaal Äksis,» selgitas Jääaja keskuse tegevjuht Anneli Park­sepp.

Mammutite nimevõistluse kuulutas keskus välja sügisesele koolivaheajale eelnenud nädalal. Pakkumisi said teha kõik 1.–6. klasside õpilased ja kahele nimele lisaks oodati ka nimede sünnilugusid. «Vahvaid nimesid ja nende saamislugusid laekus üllatavalt palju Eesti väga erinevatest paikadest,» ütles Anneli Parksepp.

Mammutiemale pakutud põnevamad nimed olid Xseena, Neli, Helli, Krisliina, Floora, Elli, Indi, Mammu, Mambulerisentel, Mambo, Bibi, Maasu, Mamsu, Mam­mu­lii, Flanee, Hermine, Ros­sa, Tonni ja Võhku.

Mammutipojale pakuti nimeks näiteks ka Kaspar, Mannu, Virsik, Winny, Fiktor, Feodor, Kari, Männi, Sass, Memmu, Markulant, Kassu, Lulu, Lontu, Jossu, Trulla, Šiki, Ricu, Mauer, Eke, Upi, Marvin, Tuutu, Jääksi, Jälli, Eefi, Kullatükk.

Voorika ja Äkseli nime eest saab Hanna-Greete Pellja klass tasuta külastada Jääaja keskust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles