Jõgeva suurendas sünni- ja kooliminekutoetust

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Toomas Huik

Neljapäevasel istungil otsustas Jõgeva linnavolikogu ühehäälselt kehtestada omavalitsuses laste sünnitoetuseks 350 ja esmakordselt kooli mineva lapse toetuseks 150 eurot.

Seni on Jõgeva linnas makstud lapse sünnitoetust 319.59 ja kooli mineva lapse toetust 95.87 eurot. Ettepaneku toetusi tõsta tegi Keskerakonna fraktiooni liige Heli Raevald. Abilinnapea Mihkel Kübar tutvustas volikogu istungil ka linnavalitsuse kavatsust suurendada vastavaid toetusi 320 ning 128 euroni. Volinikud asusid üksmeelselt toetama aga Raevaldi ettepanekut.

Raevald ise avaldas lootust, et uued kulutused peatavad Jõgeva elanike arvu vähenemise. «Ehk asendub tulevikuks kahanemine kasvamisegagi,» ütles Raevald.

Linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Aare Olgo tänas istungil koalitsiooni  opositsiooni kuuluva saadiku ettepaneku toetamise eest. «Sündmust võib lugeda ka mõneti ajalooliseks, sest volikogu praeguse koosseisu ajal leidis opositsioonist tulnud idee koalitsiooni toetuse esmakordselt.» Üksmeelelt linna heaolu nimel loodab ta näha ka edaspidi.

Sünni ja koolimineku toetuse suurendamine oli igati vajalik, leidis linnavolikogu liige, reformierakondlane Jaano Terras, kes on viie täiskasvanud ja ühe alaealise lapse isa. «Laste kasvatamine pakub rõõmu ja hingekosutust, kuid on ühtlasi raske ja pühendumist nõudev töö, mistõttu vajab see rohkem väärtustamist,» leidis Terras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles