Naisteühendus tunnustas Tartu prokuröri valge lindiga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Lindi üleandmine Lõuna ringkonnaprokurörile Raul Heidole.
Valge Lindi üleandmine Lõuna ringkonnaprokurörile Raul Heidole. Foto: ENÜ

Eesti Naisteühenduste Ümarlaud otsustas tänavu anda Valge Lindi auhinna Lõuna ringkonnaprokurörile Raul Heidole.

Valge Lindi auhinnaga tunnustati Heidot selle eest, et ta on läbi aastate kaitsnud naisi ja lapsi vägivalla eest, kasutades selleks oma töös prokurörina kõiki seaduse antud võimalusi, märkis naisteühenduse ümarlaua eesistuja Harda Roosna. Auhind anti Heidole üle 22. novembril Toompeal riigikogu konverentsisaalis.

Roosna lisas, et tänu Raul Heido ja tema kolleegide pühendunud tööle on Tartus viimase aasta jooksul tõusnud kvalitatiivselt uuele tasemele vägivallajuhtumitega tegelevate organisatsioonide koostöö, mis tagab ohvritele parema kaitse ja toetuse.

Tartu maakohtu piirkonnas peetakse oluliseks ohvri turvalisust ja tema õiguste kaitset. Kriminaalmenetluse ajal kohaldatakse vägivallatseja suhtes ajutist lähenemiskeeldu ohvrile kõige sagedamini just Tartus.

Valge Lindi auhind antakse organisatsioonile või isikule, kes on aasta jooksul kõige rohkem ära teinud Eestis naistevastase vägivalla tõkestamiseks või probleemist teavitamiseks. Mullu sai auhinna justiitsministeerium. Varasemalt on auhinnatud ka näiteks ETV saatet «Jõulutunnel» või Tartu naiste varjupaika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles