Galerii: Tartumaa lasteaedade spordipäev

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii kiiresti kui jalad võtsid, lidusid väikesed varbad neljapäeval mööda Tartu Ülikooli kergejõustikuhalli jooksurada. Ehkki Tartu linna ja maakonna lasteaedade spordipäeval ei selgitata paremusjärjestust ning kõik lapsed saavad auhinna, tahtis iga mudilane olla teistest natukenegi parem.

Lisaks jooksule hüppasid lapsed paigalt kaugust, proovisid täpsuslööke kurikate pihta ning harjutasid kõmpadel vigurkõndi.

Pealtnäha paistab suur spordipäev tõelise virrvarrina, kus toimuvat on raske hoomata. Tegelikult on aga süteem hästi paigas ning teadustaja juhatab kõik lapsed õigel ajal õige ala juurde.

Nii palju lapsi ei ole spordipäeva 15-aastase ajaloo vältel veel kokku tulnud, tõdes ürituse korraldaja, spordiseltsi Kalev projektijuht Piret Silm. Kokku võistles 706 last 48 lasteaiast.

«Ülikooli spordihall on ainus koht Tartus, kuhu selline hulk mudilasi sportima mahub ja tundub, et ka siin hakkab kitsaks jääma,» märkis Silm. Igal aastal tuleb mõni lasteaed juurde, lisas ta.

Spordipäeval võistlevad koolieelsete rühmade lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles