Miks tuleb lapse tasuta bussipileti eest maksta teenustasu?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-pileti veebilehe ekraanitõmmis.
T-pileti veebilehe ekraanitõmmis. Foto: www.tpilet.ee

Noor ema küsib, miks tuleb T-Pileti veebilehelt bussipiletit ostes lapse tasuta pileti eest maksta ühe euro suurust teenustasu? Tasuta bussipiletid on ette nähtud kooliealisele lapsele, puudega lapsele, sügava puudega täiskasvanule ja ka sügava või raske nägemispuudega inimese saatjale.

Vastab Tallinna Bussijaama OÜ juhataja Andres Osula:

See on väga lihtne. Seda küsimust on ka tarbijakaitseamet menetlenud ning andnud meile täieliku õiguse.

Tegemist on teenustasuga ja tuleb silmas pidada kaht aspekti. Nullpiletit ei ole võimalik osta, selleks, et tehing üldse läbi läheks, peab millegi eest maksma.

Muret on teinud, et nullpileteid hakati ära kasutama: endale osteti tavapilet, aga mugavuse pärast võeti ka nullpilet, et kõrvaliste oleks tühi.

See tee on meil ammu läbi käidud. Kassast saab nullpileti tasuta, kuid netist ostes tuleb mugavuse eest ka üks euro välja käia. Ei ole kohustust pakkuda nullpileteid netist tasuta. Kassast saab neid aga tasuta ja saab ka eelmüügist.

See ei ole lisateenistuse koht, vaid vahend teenuse kuritarvitamise vähendamiseks.

Tegelikult oleme ka kassast ostu korral täheldanud, et mõnikord võetakse nullpilet üksnes mugavuse pärast.

Kas on siis tulnud ette, et paberite järgi täis bussis on hulk tühje kohti?

Oo jaa. Seda on eelmüügilehtede järgi näha.

Mõne aasta eest võimaldasime kohti broneerida, siis tuli ette, et üks inimene broneeris reedel kella kolmesele, pooleneljasele, neljasele, pooleviiesele ja viiesele Tallinna bussile. Siis sai ta paindlikult vaadata, millisele bussile läheb. See tõi aga kaasa, et inimesed, kes tahaksid tegelikult kasutamata jäävatele kohtadele piletit osta, seda teha ei saanud. Seepärast piletit enam broneerida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles