Raatuse kooli ujulast sai džuudosaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raatuse gümnaasiumi endine ujula.
Raatuse gümnaasiumi endine ujula. Foto: Margus Ansu

Kui Raatuse gümnaasiumi hoone aastakümnete eest avati, oli selles ka 25-meetrine nelja rajaga bassein.

Ujula sai töötada väga lühikest aega, sest osutus ehituspraagiks, kuhu väidetavalt pressis sisse reovesi ja mõnede mälestuste järgi olla konnadki basseini jõudnud.

Basseinist on nüüdseks saanud võimlemis- ja džuudosaal.

Nagu Raatuse gümnaasiumi direktor Toomas Kink sedastas, kiusab vesi ikkagi. Suurte sadude ja kevadsulaga pressib vesi basseini ning veelgi enam on rikutud riietusruumi seinad. Hädasti oleks vaja koolimaja vundament lahti kaevata, ehitada niiskustõke ja drenaaž.

«Vesi pressib torudest meie kaevudesse, tekitab ülerõhu ja meil on nagu arteesia kaevud seal võimlemissaalis,» ütles Kink.

Kink leidis, et bassein oleks võimalik uuesti kasutusele võtta, sest tänapäeva tehnilised võimalused on paremad. Kulukas oleks see siiski.

Samasuguse projekti järgi ehitatud koolimajas Kuressaares töötab ujula siiani.

Tartu linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson ei olnud Raatuse kooli ujula uuesti avamise suhtes optimistlik. Ta leidis, et koolimajades on palju muid pakilisi töid, nagu valgustuse ja ventilatsiooni uuendamine ning tuletõkkeuste paigaldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles