Tähtvere puhkepark kutsub linlasi appi terviseradu kõpitsema

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad talvel Tähtvere dendropargis.
Suusatajad talvel Tähtvere dendropargis. Foto: Kristjan Teedema

Kahe nädala vältel korrastavad Tähtvere puhkepark, linnavalitsus, SA Eesti Terviserajad ja MTÜ Suusahullud ühiselt Dendropargi terviseradu. Talgutele appi on oodatud ka linnarhvas.

Tööde käigus uuendatakse osaliselt terviseradade drenaažisüsteemid pargi laululava-poolses osas ning viidastatakse nii suusarajad kui ka suvised terviserajad, teatas linnavalitsus. Täpsemalt on plaanis puhastada kaks kraavi võsast umbes 250 meetri ulautuses, paigaldada truubid ja juhtida terviseradadelt ära liigne vesi. Samuti viiakse raja parandusteks täidet ja varustatakse terviserada ning suusarajad vajalike infoviitade ja -tahvlitega.

Tulevikus on suusarajad kuivema põhja, mis annab lootust, et looduslikust lumest suusaradade periood kestab veidi kauem. Samuti on need tööd eelduseks, et dendroparki oleks kunagi võimalik rajada kunstlumest suusarajad, leidis Tähtvere puhkepargi juhataja Jane Jakobson.

«Kvaliteetseid kunstlumest suusaradu on Tartu kohta liiga vähe - vaid kaks kilomeetrit,» märkis Jakobson. Paraku on pargi senised rahataotlused saanud eitava vastuse. Euroopa toetusi ei saa Tähtvere terviseradade arenduseks kasutada aga seetõttu, et paljud toetusfondid ei abista omavalitsusi ega neile kuuluvaid sihtasututusi.

Nüüd on Tartu linn tegevustele ise õla alla pannud, eraldades reservfondist toetuse. Samuti aitab rahaliselt SA Eesti Terviserajad projekteerimist ning viitade ja infotahvlite uuendamist.

Talgutele saab end kirja panna Tähtvere puhkepargi Facebook'i lehel või kontakteerudes jane@arena.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles