Kohus vaeb mehe mõrvasüüd

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohtus peetakse homme korraldav istung 1951. aastal sündinud mehe kriminaalasjas, et panna paika kohtuistungite ajakava. Süüdistuse järgi tappis ta tänavu veebruaris 1978. aastal sündinud naise.

Tänavu 5. veebruaril tarvitas seltskond Tartus ühes Aleksandri tänaval asuva elumaja korteris alkoholi. Järsku tekkis korteris viibinud meesterahva ja naisterahva vahel tüli. Vastavalt süüdistusele haaras mees noa ning lõi sellega mitmel korral naist. Naine suri saadud vigastustesse kohapeal.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokurör Tatjana Tamm ütles, et politsei pidas mehe veretöös kahtlustatavana kinni sündmuskohal. Prokurör taotles kahtlustatava vahistamist, mille kohus ka 7. veebruaril rahuldas. Sellest ajast peale viibib süüdistatav eeluurimisvanglas.

Veretöö kvalifitseeris prokurör mõrvasüüdistuseks seetõttu, et meest on varem karistatud tapmiskatse eest. Kohtus süüdimõistmisel võib teda oodata 8 - 20 aasta pikkune või kuni eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles