Lugeja kiri: rahvusmuuseum peab valmis saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

9. novembril peeti seitse aastat Eesti Rahva Muuseumi edukalt juhtinud Krista Aru pidulik lahkumisüritus. Toimekas ja tarmukas Krista Aru on andnud kogu oma hinge uue suurejoonelise rahvuspalee lõpusirgele suunamisse. Tegu on olnud üliränga töökoormaga, millega tuleb toime vaid erakordse juhtimisoskusega inimene.

Üle tuli elada korduvalt euroraha nurjunud taotlusi, taluda mitmete poliitikute, kunsti- ja kultuuritegelaste mõistmatut vastuseisu. Hämmastab, et paljudele jääb tänapäeval veel mõistmatuks ERMi olemus. Tegu ei ole ju ainult esemete hoidlaga, vaid kogu meie rahvuskultuuri uurimise asutusega.

ERM on meie identiteedi suurepärane majakas. Esindusmuuseum peab näitama kogu maailmale eesti rahvuskultuuri kogu hiilgust.

Nüüd jääb vaid loota, et Krista Arult teatepulga ülevõtjaks valitakse väärikas järeltulija, kes viib lõpule kultuuritempli püstitamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles