Lennuakadeemias on arutluse all lennunduse tulevik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Lennuakadeemia uus peamaja.
Eesti Lennuakadeemia uus peamaja. Foto: Margus Ansu

Eesti Lennuakadeemias kohtuvad täna ja homme lennunduse tipud, sest algab järjekorras XVII üle-eestiline lennundusseminar.

Akadeemia teatel on sel korral kavas keskenduda teemale «Eesti lennunduse lähituleviku väljakutseid toetava haridus- ja personalipoliitika kujundamisest». Samuti valitakse juba kaheksandat korda aasta tegu Eesti lennunduses.

Seminaril tulevad arutluse alla päevakajalised küsimused: kõrgharidusreformi mõjud lennundusharidusele, lennundusohutus, Euroopa Liidu lennundusregulatsioonide areng, lisaks Eesti lennundusettevõtteid ja -organisatsioone puudutavad personali- ning koolitusvajadused.

«Tingituna praegusest kiiresti muutuvast olukorrast Eesti lennunduses ja kõrghariduses on oluline kokku tuua oma ala eksperdid, et ühiselt probleeme analüüsida ning võimalike lahendusteni jõuda,» ütles lennuakadeemia rektor Jaan Tamm.

Ürituse raames toimub ka paneeldiskussioon koostöövõimekusest. Tamme sõnul otsitakse ja koolitatakse lennundusse tugevaid isiksusi, kes ei pruugi just alati omavahel hästi suhelda. Seetõttu leiavad aset isiksuste kokkupõrked – piloot ja lennujuht, lennujuht ja tööandja, piloot ja tööandja jne.

Tamm lisas, et just seetõttu arutletaksegi sel korral, kas ja kuidas tuleks selliseid spetsialiste ka pehmematel teemadel koolitada, näiteks suhtlemispsühholoogia või kliendisuhete alal.

Lisaks aruteludele valitakse ürituse raames traditsiooniliselt aasta tegu Eesti lennunduses, tunnustades sellega Eesti lennundusettevõtteid ja -organisatsioone nende töö ning tulemuste eest. Eelmisel aastal võitis rändauhinna «Kotkas» Eesti Lennuakadeemia oma uue õppehoone valmimise ning töölerakendamise eest. Tunamullu anti auhind õhuväele Ämari lennubaasi kordategemise eest.

Seminaril esinevad oma ala asjatundjad lennuakadeemiast, haridus- ja teadusministeeriumist, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, lennuametist, Lennuliiklusteeninduse AS-ist, õhuväest, Pakker Aviost, Euroopa Lennuohutusagentuurist (EASA) jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles