Maailmakuulus semiootik Umberto Eco peab maikuus Eestis mitu loengut

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umberto Eco vaatabki juba autoaknast, kui kaugel paistab Eestimaa.
Umberto Eco vaatabki juba autoaknast, kui kaugel paistab Eestimaa. Foto: Corbis / Scanpix

Lisaks rahvusvahelisele tuntusele ka Tartu Ülikooli audoktoriks valitud mainekas Itaalia semiootik, filosoof ja kirjanik Umberto Eco tuleb Eestisse 6. mail. Samal päeval leiab Tartu Ülikooli aulas aset Eco audoktori-inauguratsioon Tartu Ülikoolis, millele järgneb tema aulaloeng ning kohtumine ülikooli semiootikaosakonna teadlaste ning tudengitega.


Päev hiljem osaleb Umberto Eco Prima Vista kirjandusfestivalil Tartu Ülikooli raamatukogus, kohtudes ühtlasi kirjastajate ja tõlkijatega, edastas Tartu Ülikool.



Eco Eesti visiit jätkub  8. mail Tallinnas, kus ta külastab J.Lotmani ja Z.Mintsi arhiiv-raamatukogu ning esineb Tallinna Ülikoolis kultuuriteooria tippkeskuse


seminaril.



Umberto Eco on Bologna Ülikooli professor, semiootik, medievist ja kirjanik. Tema raamat «Semiootika teooria» (1976) on selle valdkonna klassika, samuti kuulub kirjandusklassika hulka romaan «Roosi nimi». Eesti keeles on ilmunud 8 Eco raamatut.



Umberto Eco viibib Eestis kultuuriteooria tippkeskuse kutsel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles