Endine müüja virutas R-kioskist 1400 lotopiletit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopiletid. Foto ei ole sündmusega seotud.
Lotopiletid. Foto ei ole sündmusega seotud. Foto: Ain Protsin

Tartu maakohus tunnistas täna kokkuleppemenetluses süüdi R-kioski endise teenindaja, kes süüdistuse järgi varastas tööandja tagant kaupa enam kui 4700 euro väärtuses.

Kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul tunnistas Tartu maakohus 34-aastase naise täna kokkuleppemenetluses süüdi varguses ja mõistis talle nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Kannatanu esitatud tsiviilhagi katteks peab naine hüvitama 3527,70 eurot. Lisaks peab süüdistatav menetluskulude katteks tasuma 286,63 eurot.

Süüdistuse kohaselt varastas E.E. (täisnimi on Postimehele teada) Tartus R-Kioskis teenindajana töötades eelmise aasta detsembrist kuni selle aasta aprillini tema tolleaegsele tööandjale kuuluvat kaupa koguväärtuses 4737,28 eurot, lisas Tamm.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Jüri Vissak ütles, et varastatud asjade hulgas olid ühissõiduki üksikpiletid ja sõidukaardid, sigaretid, mobiilsideteenuste kõnekaardid, maiustused ning üle 1400 kiirlotopileti. Varastatud asju tarbis naisterahvas ise ning andis edasi oma lapsele ja sõbrannale.

«Kui tööülesanded on seotud rahaliste vahenditega, on alati olemas risk. Seepärast on äärmiselt oluline pidev töötajate kontroll,» rõhutas Vissak. Antud kriminaalmenetlus käivitati ettevõtte poolt politseisse tehtud avalduse alusel.

Täna süüdi mõistetud naine on eelnevalt kriminaalkorras karistamata. Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles