Lastefond kutsub kolmapäeval veresuhkrut mõõtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veresuhkru mõõtmine.
Veresuhkru mõõtmine. Foto: SCANPIX

Juba teist aastat järjest korraldavad Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond ja ravimifirma Sanofi maailma diabeedipäeval tasuta veresuhkru mõõtmise kõigis Eestimaa Selverites.

Veresuhkrut saab mõõta 14. novembril kella viiest kuni seitsmeni õhtul. Ettevõtmise eesmärk on panna inimesi rohkem mõtlema oma tervisele.

«Juhusliku veresuhkru kontrolliga on võimalik raske krooniline haigus – diabeet – õigel ajal avastada ja alustada ravi,» tõi ravimifirma Sanofi diabeedivaldkonna juht Ivi Sonn välja veresuhkru kontrollimise vajalikkuse. Diabeedi õigel ajal avastamine aitab vältida hilistüsistusi nagu südamelihase infarkt ja insult.

Veresuhkrut mõõdavad viiskümmend Tartu Ülikooli arstiteaduskonna üliõpilast ning mõõtmisvahenditega varustavad ettevõtmist lisaks Sanofile ka teised glükomeetreid turustavad firmad.

Eelmisel aastal käis oma veresuhkrut Selverites kontrollimas rohkem kui 4000 inimest ning kontrollitud mittediabeetikutest avastati 108 inimesel kõrgenenud veresuhkru tase, mis võib viidata suhkruhaigusele. Need inimesed said kaasa soovituse pöörduda lisakontrolliks perearsti poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles