Prügifirma ajas tartlased segadusse

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn Sells
Ragn Sells Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tuhanded tartlased võisid valesti aru saada prügifirma Ragn-Sellsi saadetud uutest tüüptingimustest. Linnavalitsus juhib tähelepanu, et tartlastel selle kirja järel midagi ei muutu.

Muu hulgas võib prügifirma saadetud tüüptingimustest jääda mulje, et era- ja paarismajade omanikud peavad konteinereid paigutama tühjenduspäeval kella 6ks sõidutee äärde, kuid nii see ei ole, kinnitas abilinnapea Raimond Tamm.

Konks on selles, et korraldatud jäätmeveopiirkonnas nagu Tartu jäävad kehtima senised prügiveotingimused, mida Ragn-Sells on ka välja toonud, kuid Tamme sõnul ei ole sellest saadetud tüüptingimusi lugedes kerge aru saada.

Linnavalitsus toob välja, et tartlastele võis jääda mulje, et halvenevad veel mõned tingimused, näiteks, et väheneb konteineri maksimaalne kaal ja pretensioonid kogumisanuma tühjendamata jätmise kohta tuleb esitada väga lühikese aja jooksul.

«On kahetsusväärne, et korraldatud jäätmeveo piirkonna klientidele said välja saadetud üle-eestilised tüüptingimused, mis korraldatud jäätmeveoga alal sellisel kujul nagu muudes piirkondades kehtima ei hakka,» lausus Tamm.

«Meie hinnangul selliselt klientidele läheneda ei ole õige, kliendid vajavad lisaselgitust. Me räägime Ragn-Sellsiga ja ettevõte toimetab eksitava info saanud klientidele täpsustava teabe ja kõik jätkub Tartu linnas, nagu on siiani olnud.»

Linnavalitsus soovib ka prügifirmalt sellise käitumise põhjuste kohta selgitust.

«Tõsi ta on, kui räägime Ragn-Sellsi tüüptingimuste muudatusest. Seal, kus on korraldatud jäätmevedu, on tingimused paika pandud konkursside tingimustega, mis on tüüptingimuste suhtes ülimuslikud,» ütles Ragn-Sellsi turundusjuht Rainer Pesti.

Miks siis aga saata klientidele kirju tüüptingimuste kohta, mis neid ei puuduta?

«Kõik ei ole kaetud korraldatud jäätmeveo tingimustega, siis tuleb lähtuda Ragn-Sellsi tüüptingimustest. Et meil on teenindada palju piirkondi, siis oleks läinud keeruliseks tuua iga koha põhiselt erisusi välja,» vastas Pesti.

Pesti sõnul plaanib Ragn-Sells nüüd kliente täpsemalt teavitada ja tuua muutused täpsemini välja. See peaks juhtuma selle nädala lõpus või järgmise nädala alguses uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles