Rocki peatreener: peame tegema nende elu põrguks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvaklapid peas ja seljakott seljas, astus eile pärastlõunal koos teiste meeskonnaliikmetega Ülenurme lennuväljal lennukist välja Gaz Metan Mediase üks kahest ameeriklasest Deven Mitchell, keda tuleb Rockil täna eriti tähelepanelikult jälgida.
Kõrvaklapid peas ja seljakott seljas, astus eile pärastlõunal koos teiste meeskonnaliikmetega Ülenurme lennuväljal lennukist välja Gaz Metan Mediase üks kahest ameeriklasest Deven Mitchell, keda tuleb Rockil täna eriti tähelepanelikult jälgida. Foto: Kristjan Teedema

TÜ/Rock peab täna õhtul EuroChallenge’i sarjas teise kohtumise: koduväljakul minnakse vastamisi Rumeenia klubiga Gaz Metan Medias. Mõlema meeskonna peatreenerid ihkavad vaid võitu.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul on nad Ukrainas saadud valusa ühepunktise kaotuse unustanud. «Ma ei taha seda üldse meenutada. See on minevik ja sellest me ei lähtu,» sõnas Kullamäe enne tähtsat mängu.

Ta iseloomustas Rumeenia klubi seal pallivate välismaalaste kaudu. «Minu jaoks on seal kolm kindlat võtmemängijat, kelle individuaalsed oskused pole võib-olla nii head, kui olid Ukraina Južnõi välismängijatel, aga nad mängivad väga ilusti. Nendele tuleb kindlasti erilist tähelepanu pöörata ja selleks me ka valmistume,» rääkis Kullamäe.

Üks, keda ta silmas pidas, on neljandat hooaega Rumeenia klubis palliv Deven Mitchell, kes on siiani visanud mängus keskmiselt 18 punkti ning võtnud 9 lauapalli. Siiski ei saa Kullamäe sõnul keskenduda ainult meeskonna liidritele.

«Kindel on see, et peame mängima väga suure energia ja agressiivsusega. Kaitses tuleb anda endast kõik. Nende liidreid tuleb suruda ja nende elu tuleb põrguks teha,» oli Kullamäe resoluutne.

Eile õhtul vaatas meeskond üle ka vastaste videod ning lisaks sellele hankis Kullamäe Gaz Metani kohta infot korvpallur Reinar Hallikult, kes mängib tänavu Rumeenias ja kohtus nendega palliplatsil nädalapäevad tagasi.

Otse Tartusse

Tšarterlennuga eile pärastlõunal Ülenurme lennuväljal maandunud Gaz Metan Medias saabus Tartusse koos kolmekümnepealise fänniklubiga. Kogu seltskond peatub Dorpati hotellis ning lendab täna õhtul pärast mängu kohe Rumeeniasse tagasi.

Klubi peatreener Marcel Tenter ütles, et käis Eestis aastaid tagasi, kui esindas Tallinnas Rumeenia rahvuskoondist. Tartu Rocki kohta lausus ta kiidusõnu ning ennustas, et täna tuleb raske mäng.

«Rock on pikkade traditsioonidega klubi ja siin peetakse korvpallist väga lugu. Tartus on väga võitluslik meeskond ja seetõttu on oodata meile väga rasket mängu. Aga me oleme samuti väga ambitsioonikas meeskond, tahame mängida head korvpalli ja tulime siia kindlasti võitma,» rääkis vastaste peatreener.

Võrdne alagrupp

Samal seisukohal olid ka ameeriklane Deven Mitchell ja Montenegrost pärit Ivan Iva­novic.

«Rock on hea võistkond. Me teame, et teil on üks Ameerika mängija, kes on kõige tähtsam skooritegija,» ütles 205-sentimeetrine Ivanovic.

D-alagrupi meeskondi pidas Iva­novic üsna võrdseteks, kuid arvas siiski, et Južnõi Hi-mik peaks olema teistest veidi üle.

Rumeenia klubi peatreeneri sõnul muutub korvpall Rumeenias aina populaarsemaks. Selle tõestuseks mängivad tänavu EuroChallenge’i sarjas neli Rumeenia klubi. Gaz Me­tan Medias hoiab sealses kõrgliigas esimest kohta.

TÜ/Rocki ja Rumeenia klubi kohtumine algab täna õhtul kell 19 ülikooli spordihoones.

EuroChallenge’i tabeliseis D-grupis (võidud, kaotused, punktid)

1. Gaz Metan Medias     1   0   2

2. Južnõi Himik     1   0   2

3. TÜ/Rock    0   1   1

4. JDA Dijon     0   1   1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles