Ratturid tõid Lätist kaks võitu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval sõideti Lätis Smiltenes Arvis Piziksi Cyclokrossi neljaetapilise karikasarja esimene osavõistlus. 29 aastat tagasi võitis Arvis Piziks ise aga kolmeetapilise kümnenda jalgratturite talikrossi „Elva-83“ C-vanuseklassis.

TÜ ASKi jalgratturite treeneri Jüri Kalmuse sõnul oli Smiltene linnas maalilise laululava ümbruse rohkete tõusude ja laskumistega hästi kääruline rada oskuslikult valitud.

M14 klassis käis tihe rebimine TÜ ASKi ratturi Siim Lepiku ja ühe Läti spordikooli noore ratturi vahel. Lätlane püsis Lepikul takjana kannul, kuid viimasele ringile läks eestlane paraja edumaaga ja võitiski sõidu.

M16 klassis startis TÜ ASKi ratturitest Georg Kõivumägi, kes samuti juba esimeselt ringilt tuli paraja edumaaga lätlaste ees. Ring ringilt suurendas ta oma edumaad ja finišiks oli see juba üle kahe minuti. Sama vanuseklassiga sõitsid koos ka naiste eliitklassi ratturid, kus pidid sõitma ka naisjuuniorid. Siin startis TÜ ASKist Sirje Lepik, kes sai naiste arvestuses teise koha.

Meeste eliitklassis startis ka Kaarel Redi. Siin oli kindlalt teistest üle Sigvard Kukk klubist Spordipartner ja temale kuuluski teenitult võit, vaatamata et Sigvardi rattal purunes sadul ja tal tuli mõned ringid hoopis ilma sadulata sõita. Kuna Cyclokrossis on lubatud ratast vahetada, siis sai Kukk oma klubikaaslase ratta, millega ta ka võidu võttis. Redi lõpetas esikümnes.

"Ratturite suurepärase sõidu tõttu kutsuti meid ka püha-päevasele Riias toimuvale teisele etapile, kuid kuna meil ei olnud plaanis kõiki etappe sõita, siis me loobusime sellest ettepanekust," rääkis treener Kalmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles